Uzun süren tartışmalardan sonra Hollanda hükümetinin kararıyla bugünden (1 Haziran) itibaren ülkede toplu taşımada maske takma mecburiyeti uygulanmaya başlandı. Aynı gün ülke genelinde tüm toplu taşıma araçları normal düzeninde çalışmaya da başladı.

Maske konusunda Hollanlalıların önünde bir çok soru var. Hangi tür maskeler kanuni mecburiyeti karşılıyor? Bu maskeler güvenli mi? Pahalı maske daha mı iyi demek? Şal ile maske yapmak mümkün mü?

Kabine toplantısında alınan karara göre; maske takma mecburiyetini karşılamak cerrahi maske ya da başka bir tür özel üretilmiş maske kullanmak gerekmiyor. Herhangi bir pamuklu bezden kendi ürettiğiniz maskelerle de toplu taşımayı kullanabilirsiniz. Hatta RIVM’e göre, şalınızı maske yerine kullanmanız da kurallara uygun olabilir.

Maske takmazsak ne olur?

Hollanda’da sokaklarda maske takma zorunluluğu bulunmuyor ancak toplu taşımada kanunen bugün maske takma zorunluluğu başladı. Maske takmazsanız görevlilerin size ceza yazma yetkileri bulunuyor. Cezası 95 euro olarak belirlendi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU