Devlet sağlık bakanlığı müsteşarı, tütün vergilerin artması sigara tüketiminin azaltılmasında bütün önlemlerden daha etkili olduğunu söyledi.

Nisan ayında kadar 20’lik sigara paket başına 1 euro zam yapılacağını duyuran hükümet, 2023’e kadar sigara paketinin 10 euro olacağını açıkladı. Yapılan bu zamlarla sigara tüketimini azaltmak isteniliyor.

Trimbos Enstitüsü'nden Esther Croes, sigaralara yapılan zamların esas olarak gençlerin daha az sigara içmesine yardımcı olacağını söyledi. Ancak bir paket sigaranın 10 euro değil en az 12,80 euro olmasını tavsiye etti.

Devlet sağlık bakanlığı müsteşarının da yaptığı bir söyleşide, çok sert tedbirlerle kanserojen uyarıcılara karşı mücadele başarılı olacağını açıkladı.

Aktif ve pasif sigara içiciliğinin ölümlere, hastalıklara, psikolojik ve maddi sorunlara yol açtığını duyuran müsteşar bu sorunla mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.

Hollanda'da her yıl 35.000 kişinin sigara, fazla kilo ve alkol kullanması sonucu öldüğünü açıklayan müsteşar, dumansız hava sahası uygulamasının kapsamının genişletilmesi amacıyla da çalışmalar başatacaklarını aktardı.

Blokhuis, sigaralara Nisan ayından itibaren paket başına 1 euro zam yapılacağını bu anlaşmalardan memnun olmadığını, 2023’e kadar sigara paketinin 10 euro olacağını, ancak şahsen bir paketin 20 euro olmasını tercih ederdim ifadelerini kullandı.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU