Hollanda’nın Lahey (Den Haag) kentinde Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin’de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı’na destek vermek amacıyla ”TSK’ye destek, PKK’yı protesto” yürüyüşü düzenlenmişti. Yürüyüşün olaysız bittiğini belirten polis Türk vatandaşlarının sakince dağılmasının ardından bir anda kavga çıktığını aktardı.

Alınan bilgilere göre yürüyüşe katılan gençlerden bir grup hep beraber bir kafede oturmaya karar veriyor. Bu sırada pusuda bekleyen PKK'lıların Türk gençlerine saldırdığı belirtiliyor. Yardım isteyen Türk gençlerin imdadına orada bulunan bir polisler ile toplu taşıma araçları güvenlik görevlileri yetişiyor. Yaşanan arbedede 9 kişinin gözaltına alındığı bilgisi veriliyor.

Bizi öldürmek istediler

Saldırıya uğrayan gençlerden biri konuyla ilgili yaptığı açıklamada öncelikle Hollanda basınında yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmadığını ifade ederek, '' olayı biz çıkarmadık. Ben yürüyüşe katılmamıştım. Oraya sonradan geldim ve PKK'lıların saldırısına uğradık. Bize ağır küfürler edip faşist diye bağıran 6/7 terör örgütü yandaşları bizi öldürmek istedi. Arkadaşlardan biri polisi aradı. Olay yerine gelen polis beni de gözaltına aldı ve nefsi müdaha olduğu gerekçesiyle daha sonra serbest bırakıldım'' dedi.

Polis Türk vatandaşlarının olay çıkarmadan dağıldıklarını olayların sonradan geliştiğini doğruladı.




SONHABER.EU