Özgürlükcüler diyarı Hollanda'da mini etek, şort ve göbeği açık kıyafetlere yasak getirilmesi ülkede tartışma konusu oldu.

Hollanda'nın Delft kentinde bulunan Stanislas koleji mini etek, şort ve göbeği açık kıyafetlerin yasaklanacağını açıkladı. Açıklamanın ardından metro gazetesi çeşitli okulların açık giyinmeye karşı olduklarını ve çıplak bedenler görmek istemediklerini yazdı.

Güney Hollanda Hazerswoude'da bulunan Groene Hart Rijnwoude okulu müdürü kızların güneşli bir havada giydikleri şortları kısa bulmasının ardından uyarı mesajı yayınladı. Nijmegen'da Kandinsky koleji özellikle beden eğitimi dersinde omuzu, göbeğin ve karın bölgesinin açık olduğu kiyafetlere izin vermiyor. Amsterdam'ın Berlage lisesinde bir kız çocuğunun giyindiği şortun çok kısa olması sebebiyle eve gönderildiği belirtildi. Liseden moda sektörünün trend haline getirdiği açık kıyafetlerin okulda yeri olmadığı açıklaması yapıldı. Van Londendstein kolejinin ise çocuklar ve gençlere empoze edilen açık giyinme tarzıyla başedebilmek için özel kıyafet koçu ile öğrencilere nasıl giyinilmesi gerektiğinin öğretildiği bildirildi.

Hollanda'da son dönemlerde işyerleri ve okulların bu tarz yasaklar getirmesi Türkiye'de atılan 'Türkiye İranlaşıyor' manşetlerini hatırlattı. Açık giyinmemeyi yobazlık olarak görenler Hollanda'da alınan bu kararlar için yobaz Hollandalılar yorumunda bulunacak mı merak konusu oldu.

SONHABER.EU