15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ tarafından Türkiye’deki darbe girişiminin ardından gelişen olaylar sonrası sosyal medyada paylaşımları nedeniyle Hollanda’da göz altına alınanların sayısı ikiye çıktı.

Çeşitli kaynaklardan alınan bilgiye göre Rotterdam polis teşkilatı bünyesinde şiddet olaylarını, ve paylaşımlarını incelemek üzere özel birimin kurulduğu öğrenildi.

Türkiye’deki darbe girişimi sonrasında sosyal medyada nefret söylemi paylaştığı gerekçeci ile dün 43 yaşındaki bir Türkün daha gözaltına alındığı belirtildi.

Bu hafta Pazartesi günü , tehdit, fitne ve şiddet içeren paylaşımlar yaptığı gerekçesi ile 42 yaşındaki bir kişiyi tutuklamıştı.
Hollanda’da FETÖ ve tarftarlarına karşı yapıldığı iddia edilen nefret paylaşımları dolayısı ile polise 175 suç duyurusu yapıldığı ifade ediliyor.
Yapılan suç duyurularının kimler hakkında olduğu merak konusu olurken, ikinci bir Türk’ün de gözaltına alınmasının ardından meraklı bekleyişle birlikte gözaltına alınacaklar arasında ‘Sırada kim(ler )in olacağı konuşuluyor.

©SONHABER.EU