Hollanda’nın Rotterdam kentinde, onlarca araçtan oluşan düğün konvoyunun önünü kesen polis, konvoyundaki bazı kişiler tarafından darp edildi.





Polis, damat da dahil 3 kişiyi gözaltına aldı. Olay, sosyal medyada, gündem olurken siyasetçiler, düğün konvoyunda korna çalınmasının önlenmesi için çalışma başlatacaklarını duyurdu.





BBC’nin haberinde, yerel siyasetçilerin yaşanan olaya tepkili oldukları belirtildi.





Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) Rotterdam Belediye Meclisi üyesi Christine Eskens, polise saldırıyı, "Kabul edilmez ve saygısızca" diye değerlendirdi.





Aşırı sağcı Leefbaar (Yaşanabilir) Rotterdam Partisi meclis üyesi Tanya Hoogwerf ise "dehşete düştüğünü" söyledi.





Hoogwerf, "Korna çalmak gibi medeni olmayan bir davranışın uzun süreden beri sorun olduğunu" belirterek, polis memurunun dövülmesi ile artık sınırın aşıldığını savundu.





Hükümet ortağı Liberal Sağ Parti (VVD ) meclis üyesi Vincent Karremans da, düğün konvoylarında korna çalınmasını önlemek konusunda derhal harekete geçilmesini istedi.





Hollanda'da, zorunlu haller dışında korna çalmak yasak. Gereksiz yere korna çalmanın cezası 95 euro.





Hollanda’da düğün konvoyunun önünü kesen polis darp edildi





Hollanda’nın Rotterdam kentinde, onlarca araçtan oluşan düğün konvoyunun önü polis ekipleri tarafından Westzeedijk caddesinde kesildi.





Bir çok kişi 112'yi arayarak, ‘gürültü, trafik ihlali ve gereksiz yere sol şeridi ihlal etme’ gibi şikayetlerde bulundu.





Gelen ihbarlar üzerine düğün konvoyunun önünü kesen polis, tartışma sırasında konvoydakilerden bir kişi, polis memurunu yumruklayarak yere düşürdü.





Hafif beyin sarsıntısı geçirdiği belirtilen polis memuru, tedavi altına alındı.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!