Haber/ Yorum


Adetten midir, yasa gereği midir, idam mahkumlarına ölmeden önce son arzusu sorulurmuş, bizim dünki haber de öyle oldu biraz…

Dün yayınlanan Ateş:CPD Kırmızı çizgilerini belirledi haberimiz bekleneninde üstünde ilgi gördü…



Sanki olacakları hissetmişiz de CPD başkanı Mehmet Emin Ateş’e CPD İkinci İstişare toplantısını değerlendirmesini istemişiz.

Merak edenler M. Emin Ateş beyin dün yayınlanan açıklamasını burdan okuyabilir.

Sayın Ateş her ne kadar pembe bir tablo çizmiş olsa da iki gündür bize gelen haberler üç vakte kadar CPD’ de yaşanacak depremin ayak sesleri niteliğinde…
Kurulduğunda CPD’nin müdürü olarak lanse edilen Ebubekir Öztüre’nin istifa etmediği, bir yıllık sözleşmesinin bitmesi dolayısı ile ayrıldığını öğrendik.



Ardından arayan ve yazan bir STK temsilcisi yolladığı uzunca yazısını tek cümlede özetlemiş. CPD hakkında bu STK başkanı diyorki; “SENARYOSU YAZILMIŞ oyuna FİGÜRAN aranmaktadır, başında bulunduğum KURUMUN ve TEMSİL ETTİĞİM KİŞİLERİN senaryosu yazılmış oyunlarda FİGÜRAN durumuna düşmesine asla ve asla müsaade etmeyeceğimi kamuoyuna belirtmek istiyorum.

”

Bitmedi, yine çok güvenilir kaynaklardan aldığımız bilgilerde kısa zaman içinde CPD’nin acil bir toplantı yapacağı ve istifaların olacağı yolunda.


Bu da demek oluyor ki CPD, bir çok kurum gibi olmayacak.
Yani yıllarca susulacak, yıllar geçtikten sonra kimse kimseye “ Yahu yıllardır neden sustunuz?” sorusunu soramayacak.
Çünkü 20/ 30 yıllık STK’lara göre CPD için 15 aylık geçmişi olduğuna bakıldığında daha çiçeği burnunda denebilir. 
Bu ciddi iddiaya gerekçe olarak ise Mehmet Emin Ateş beyin açıklamasında “hararetli tartışmalar” dediği tartışmaların orada tatlıya bağlanmış gibi görünse de bağlanmadığı ve hala sürdüğünü söyleyebiliriz.


İkinci ve daha önemli neden ise; Mehmet Emin Ateş’in kendisini “tek adam” olarak görmesi istifaları getirecek denilmekte.


CPD gerçekten çok önemli bir kurum. Bunun bizler için ( Hollanda Türk Toplumu açısından ) önemini daha ilk yaptığımız habere attığımız iddialı başlıkta:“İkinci 50. yıla miladi adım” diyerek belirtmiştik.



İstifalar olur ya da olmaz, olmazsa demek ki haber kaynağımız bizi yanıltmış demektir. Olsa da, olmasa da CPD yoluna devam etmeli...
Üç vakte kadar yapılması gereken toplantıdan çıkacak istifaları bir ağaç budama olarak düşünmek gerek...
Malum, her bahar ağaçlar budanır ve dalları daha gür çıkar ağaçların, daha derine kök salar...



Eğer ağaç yerini beğenmediyse yeri değiştirilir sağlıksız kök salmaması için...
Madem örneği ağaçtan verdik o hade lafı dallandırıp budaklandırmadan söylemek gerekirse; bu istifalar Mehmet Emin Ateş’i de zor durumda bırakır ... 



©SONHABER.EU