Dün yapılan ölçümlerde su kullanımının %70 gibi yüksek bir seviyede arttığı tespit edildi.

Bunun üzerine bölgenin su ihtiyacını gideren ve su seviyesini takip eden Vitens şirketi, halka daha az su kullanma çağrısı yaptı. Çağrıda bahçe sulamalarının içme suyuyla yapılmaması ve havuzların doldurulmaması özellikle istendi. Ortalama bir şişme havuz 2400 litre su alabiliyor, bu da normal bir ailenin bir haftalık su kullanımına eşit.

Vitens, eğer kullanım bu hızla devam ederse su basıncını istemeseler de düşürmek zorunda kalacaklarını açıkladı. Eğer kullanım çağrılarla azalmaz ve su seviyesi sorun olmaya devam ederse, şirket eyalet bazında genel bir yasak yoluna başvurabileceklerini de ekledi. Sulama ve havuz doldurulmasının içme suyu kullanımının en büyük kayıp alanları olduğuna dikkat çekildi.

Vitens şirketi, Friesland, Flevoland, Overijssel, Gelderland ve Utrecht eyaletlerinde yaşayan 5,7 milyon Hollandalının içme suyu ihtiyacını karşılıyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Habernet