Sağlık sigorta firmalarının uyguladığı katı ilaç kuralının bir çok hastayı zor durumda bıraktığı öğrenildi. Uzmanlar sigorta firmaların sadece bir ucuz ilacın ücretini karşılamasının yanlış olduğunu aktarırken, bir hastanın bir anda farklı bir ilaca geçtiği takdirde yan etki, hastalık üzerinde kontrolün azaldığı ve güvensizlik oluştuğuna dikkat çekti.

A fabrikasının markasını kullanan hastaların B fabrikasının piyasaya sürdüğü ucuz ilaca geçmek zorunda kalmasının hastalara zoraki ilaç kullandırmak olduğunu ifade eden kurumlar, bu durumun bir an önce değişmesini ve hükümetin konuyla ilgili harekete geçmesini istedi.

İlaç değiştirmenin hastalar üzerinde olumsuz etkilere neden olduğu ifade eden kurumlar, '' bu uygulamada sigorta firmaları hastanın hangi ilacı kullanacağını belirliyor. Bu doğru değil. Firmaların bir ucuz ilaç yerine bir kaç çeşitin ücretini karşılaması gerekir '' sözleriyle tepkilerini ortaya koydular.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın  

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!