Ekonomik verileri takip ederek analizler yapan Wijzer tarafından tespit edilen son rakamlara göre, Hollanda’da koronavirüs salgını sonrası her 10 kişiden 1’inin geliri azaldı.

Geliri azalanlar, özellikle geçici ve az ücretli işlerde çalışan taşeron işçiler (uitzendkrachten) oldu. Onların yanı sıra en çok etkilenen bir diğer grupta kendi işini tek başına yürüten ve zzp’er olarak isimlendirilen grup oldu.

Taşeron işçiler, taksi şoförleri, temizlikçiler ve yemek servisi yapanlar ya tamamen işsiz kaldılar ya da çok az iş bulabildiler. Bu durum da onların gelirlerinde önemli bir düşüşe sebep oldu.

Yine yapılan tespitlere göre, gelirleri düşenlerin neredeyse yarısının bir kenarda biriktirdiği parası olduğu ve geçinmek için bunu kullanmak zorunda kaldığı anlaşıldı.

Geçim sıkıntısı çekenlerin çoğalması ve yiyecek temin etmek için yardıma ihtiyaç duyanların belediyeler nezdindeki başvurularının artmasına rağmen Hollanda, krizi en ağır hisseden gruplar için bir destek planı yapmıyor.

Pratik durum henüz o kadar vahim olmasa da, Hollandalıların 3’te 1’inin de maddi sıkıntı endişesi yaşadığı araştırmanın dikkat çeken sonuçlarından biri idi.

Wijzer, Hollanda Maliye bakanlığının kişi ve kurumları bilgilendirmek, ekonominini nabzını tutmak ve bu yolla halkın ve devletin ekonomik direncini artırmak amacıyla ortaya koyduğu bir insiyatif olarak hizmet veriyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Haber: Habernet