Türkiye’den sınır dışı edilen Hollandalı Gazeteci Frederike Geerdink, Hollanda’ya gelir gelmez boş durmadı!

Geöçen hafta sonu Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde gözaltına alınan ve PKK'ya yadım ettiği gerekçesiyle sınır dışı edilen Hollandalı gazeteci Geerdink, Hollanda Gazeteciler Sendikası’nı da (NVJ),arkasına alarak bu öğlen T.C Lahey Büyükelçiliği önünde bir gösteri düzenleyecek.

PKK ile bağlantısı olduğu öne sürülen Hollandalı gaztecinin Türkiye’den sınır dışı edilmesine Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders tarafından da eleştirilirken, Hollanda Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri Thomas Bruning, Geerdink'in Türkiye'den sınırdışı edilmesinin “endişe verici” olduğunu belirtti.

Geerdink'in hakkındaki suçlamalardan Nisan ayında beraat ettiğini hatırlatan NVJ Genel Sekreteri, Hollandalı gazetecinin mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Bugün T.C Lahey Büyükelçiliği önünde düzenlenecek gösteride Geerdink'in sınır dışı kararı ile birlikte Türkiye'de medyaya yönelik baskılara dikkat çekileceği belitiliyor.

Türkiye’de Hükümete karşı muhalif basının da desteklediği öne sürülen Frederike Geerdink’e Hollanda’da Zaman Gazetesi’nin de büyük sempati duyduğu ve destekleyeceği ileri sürülüyor.