Maliye Bakanlığı ve Adalet Bakanlığı ortak çalışması ile 3 bin euronun üzerindeki nakit ödemelere yasak getirilmesine yönelik tasarı Temsilciler Meclisi’ne sunuldu. Yasağın ne zaman devreye gireceği henüz netlik kazanmasa da Avrupa Birliği içerisinde varılan anlaşma gereği, 2025 yılı mart ayına kadar yürürlüğe girmesi beklenmekte.

Maliye Bakanı Van Weyenberg ve Adalet Bakanı Yeşilgöz, tarafından Temsilciler Meclisi’ne gönderilen yazılı açıklamada, yasak teklifiin kara para aklama ile mücadele yasasının içerisinde olduğu ancak Avrupa Birliği ile varılan anlaşma gereği belirlenen tarihten önce bu yasağın devreye girmesi gerektiği kaydedildi.

Seçimlerden önce nakit ödemelere getirilmek istenen yasak tasarısı oldukça tartışma çıkartmıştı. Bu nedenle konu ile ilgili karart aşaması yeni hükümete bırakıldı. Ancak kabineye göre bu bir sorun çünkü nakit harcamalara getirilecek sınır, Hollanda'nın Brüksel'deki korona pandemisi kurtarma fonundan para alabilmek için öne sürdüğü bir reformdu.

Van Weyenberg ve Yeşilgöz'e göre Hollanda 31 Mart 2025'e kadar bir yasak getirmezse bu fondan alacağı 600 milyonu elden kaçırma riskiyle karşı karşıya kalacak. Bu nedenle bakanlar şimdi sadece nakit para yasağını düzenlenmesi ile ilgili ayrı bir tasarı sunmak zorunda olduklarını belirtiyor.

Temsilciler Meclisi’nin daha sonra bu tasarıyı tekrar gündeme alıp karar vermesi beklenmekte.

Avrupa yasama süreci
Kara Paranın Aklanmasının Önlenmesi ve Terörizmin Finansmanıyla Mücadele (AML/CFT) tasarısı ile ilgili Avrupa yasama süreci henüz resmi olarak tamamlanmadı. Avrupa Parlamentosu'nun bu tasarıya ilişkin oylamasının 24 Nisan 2024 tarihinde yapılması planlanmakta. Nihayetinde, Avrupa ülkelerinin yasama paketini uygulamak için 3 yılı daha bulunuyor. Düzenlemelerin 2027 bahar aylarında uygulanabilir hale geleceği tahmin ediliyor.
©Sonhaber.eu 

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Hollanda’da boğmaca vakaları artmaya devam ediyor Hollanda’da boğmaca vakaları artmaya devam ediyor

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.