AB Komisyonu tarafından ilk olarak 2011 yılında önerilen uçuş bilgilerinin paylaşılması konusu Paris ve Brüksel'deki terör saldırılarının ardından tekrar gündeme gelmişti. Yapılan oylamada karar, 179'a karşı 416 oyla alınmıştı.





Kararın kabulüyle güvenlik ve istihbarat birimleri, Hollanda’ya gelen ve giden yolcular hakkında daha kolay bilgi edinebilecek.





Havayolu şirketleri, yolcuların isimlerini, e-posta adreslerini, telefon numaralarını, bagaj, ödeme şekli ve pasaport detaylarını bildirmek zorunda.





Hollanda Adelet Bakanı Grapperhaus yaptığı açıklamada: ‘Suçluların ve teröristlerin nereye ve ne zaman seyahat ettiklerini daha iyi bilirsek, onları daha hızlı yakalayabiliriz.’ dedi. Yolcuların güvenlik ve gizlilik hakları konusunda çok dikkatli değerlendirileceğini söyleyen Bakan, ‘sonuç olarak, Hollanda'da bugünden itibaren başlayacağımız bu uygulamadan çok memnunum çünkü bunun güvenliğimize katkı sağlayacağını düşünüyorum.’ ifadelerini kullandı.





WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın





©SONHABER.EU

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!