İçeride kendi canına kastedecek kadar gözü dönmüş bir darbe girişiminin sonuçlarıyla mücadele edip temellerine darbe vurulmuş devlet yapısını yeniden kurmaya çalışırken, yine darbeci zihniyetin sorumluluğu kesin olan ekonomik darbe girişimine göğüs germeye uğraşırken, dışarıda da neredeyse hiç dostumuzun kalmadığı bir coğrafyada dengeleri tekrar kurmak için uğraşıyor.
Büyük bela olan Suriye’ye başkomutan olarak orduyu yollayan ve bu belalı coğrafyamızda binbir sorunla uğraşan Cumhurbaşkanı, aynı zamanda global düzenin merkez ülkelerini de hedefine koydu.

GLOBAL DÜZENİN KORUYUCULARI

Açıkça söylemek gerekirse, global düzenin koruyucuları hayli şaşkın durumda; şaşkınlıktan da öte panik oldukları bile söylenebilir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aslında ne yapmakta olduğunu büyük resme bakmadan anlayamazsınız. Onun mücadele ettiği güncel konular aslında yeterince zorluyken, o daha büyük, çok daha zorlu bir işe girişmiş durumda.
Erdoğan, 20’nci yüzyılda iki büyük dünya savaşı sonrasında kurulan global düzeni de sorguluyor. O düzenin mutlaka değişmesi gerektiğini söylerken değişimin ne yönde olması konusunda da tavrıyla, duruşuyla işaretler de veriyor.

Yazının devamı için tıklayın...

http://www.haberturk.com/yazarlar/serdar-turgut-2025/1302128-erdogan-ne-yapiyor