Avrupa Birliği’nde 13 Aralık 2016’dan itibaren, paketli ürünlerin içeriğinin detaylı yazılması zorunlu hale getirildi. Gıda Tüketici Bilgileri’nde (INCO) yapılan değişiklikle daha önce, paketlerin içindekiler bölümünde belirtilen, ”tatlandırıcı, karbonhidrat şeker ya da protein” gibi ürünlerin detaylandırılması zorunlu hale getirildi.

Ayrıca, ürünün herhangi bir alerji yapıcı madde taşıyıp taşımadığı da belirtilecek. Paket halinde satılan etlerin de hangi ülkeye ait olduklarının belirtilmesi zorunlu olacak.

‘Aroma’ aslında alkolmüş!
Bu yeni uygulama büyük bir skandalın ortaya çıkmasını sağladı. Daha önce paket olarak satılan ekmeklerin bazılarında alkol bulunduğu anlaşıldı.

Yapılan değişiklikten sonra, Jacquet, Harry’s gibi markalar, daha önce sadece paketlerin üzerine aroma olarak belirttikleri ekmeklerin içerisine koydukları maddenin aslında alkol olduğunu yazmak zorunda kaldılar.

Ekmeklerin raf ömrünü uzatmak için alkol kullanıyorlar
Bu arada Fransa’da Fırıncılar Federasyonu’nun internet sitesinde yer alan yazıda, birçok firmanın ekmeklerin raf ömrünü uzatmak için alkol kullandığına dikkat çekildi.

Bu Markalar Hollanda'da, Belçika ve Fransa'da satılmaktadır.