Belçika'nın Born kentinde şiddetli baş ağrısı ile doktora giden aile yaşadıkları acıyı anlatırken, doktorların çok bilmiş tavırlarının hastaların hayatına mal olabileceğini gözler önüne serdi.

Çocuklarının baş ağrısını öncelikle grip olduğunu düşündüklerini belirten baba Ton Weerts, baş ağrısının şiddetlenmesinin ardından Geleen'de bulunan Orbis hastanesine gittiklerini ve ilk müdahelenin yapıldığını anlattı. Ancak 10 yaşındaki oğulları Dean'ın durumu gittikçe kötüleşiyor ve kendinden geçmeye başlıyor. Baygınlık geçiren çocuklarına CT scan yapılmasını isteyen aileye doktordan red cevabı geliyor. Annenin ısrarlarına rağmen çocuk doktoru Magda S.'nin migren krizi olduğunu belirtip çocuğun hastanede kaderine bırakıldığı aktarılıyor.

Ağrıların artmasıyla saçlarını yolmaya başlayan Dean'ın bir anda kalbinin durduğu ve o anda yapılan CT Scan'de çocuğun günlerdir beyin kanaması geçirdiği ortaya çıkıyor. Reanimasyonun ardından artık fişe takılı halde yaşayabileceğini duyan aile fişin çekilmesine karar verip çocuğun hayatının sonlandırımasını istediği belirtildi.

Dean'ın hastaneye kaldırıldığı sırada çocukla ilgilenen doktor ve personellerin mahkemede ifade verdikleri ve Magda S.'in takibe alınacağı açıklandı.

Fotoğraf: © Jef Van Nooten Fotoğraf: © Jef Van Nooten

SONHABER.EU