Haber: Mehmet Morgil

Koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı uygulayan Avrupa ülkelerine bir yenisi eklendi. Belçikalılar da artık İtalya ve Fransa'daki gibi sadece market, eczane ve bankaya gidebilmek için dışarı çıkabilecek.

NWS’ta yayınlanan habere göre Belçika hükümeti koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 5 Nisan tarihine kadar zorunlu hallerin dışında sokağa çıkma yasağı kararı alındığını duyurdu.

Alınan Kararlar

Dışarı çıkma yasağı dahilinde aile, arkadaş, dost ve akraba ziyaretleri kesinlikle yasaklandı.

5 Nisan tarihine kadar süpermarketler, bakkallar, kasaplar, eczaneler, gazete dükkanları, hayvanlar için yiyecek satan yerler açık kalacak.

Gece bakkalları akşam saat 22’de kapanacak.

Alışverişlere kısıtlama geliyor, yani ihtiyacınızdan fazlasını satın alamayacaksınız.

Müşteriler süpermarketlerde en fazla 30 dakika kalabilecek.

Açık pazar yerleri kapalı olacak
İşçiler çalışmaya devam edecek fakat memurların evde çalışması tavsiye ediliyor.

Dün akşam Ulusa Sesleniş programında konuşan Belçika Kralı Filip, durumun ciddiyetine değinerek hükümetin daha sert tedbirler alması için çağrıda bulunmuştu.

Belçika’da dün açıklanan rakamlara göre 1.058 kişinin koronavirüs salgınına yakalandığı duyurulurken, bugün açıklanan sayı 1243 kişi, ölü sayısı ise 10 olarak bildirildi.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU