Türkiye koronavirüs ile mücadele ederken son dakika açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. 

Fahrettin Koca, 'salgının Türkiye'de olma ihtimali yüksek. Tespit edilmedi ama Türkiye'de olma ihtimali var' dedi. İşte corona virüs hakkında gelen son açıklama:

Dünya geneline yayılan Koronavirüs (Kovid-19) hakkında Sağlık bakanı Fahrettin Koca'dan gelen son dakika açıklamalar var. Bakan Koca'nın söyledikleri yürek hoplattı. Saat 15.00'da konuşan Sağlık Bakanı Koca şunları söyledi:
“Koronavirüs salgınının Türkiye’de olma ihtimali çok yüksek ancak henüz tespit edilebilmiş değil. Koronavirüs salgını bir saat sonra da bir gün sonra da ortaya çıkabilir. Sözlerim hazırlık için değil, işin gerçeği bu”

Bunu toplumu bir şeye alıştırmak için söylemediğimi bilin isterim. Yurt dışına giden çok insanımız var. Oradan enfeksiyon almadığını kim söyleyebilir. Sorun küresel ama mücadelemiz ulusal. Görülebilir ama yayılımını önlememiz gerekiyor.

Yurt dışından gelen vatandaşımızın evlerine kendilerini kapatmaları, mümkün mertebe dışarı çıkmamaları, Türkiye'de 14 gün bunu devam ettireceklerini bilmeliler.

Karantina için hızla 25 hastaneyi belirledik. Sonra bunun sayısını 101'e çıkardık. Bütün hastanelerde nasıl davranılmasına ilişkin bir algoritma geliştirildi"

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız

Kaynak: İnternethaber