5 Ağustosta yürürlüğe giren ve 13 yaş ve üstüne uygulanan maske mecburiyeti bir deneme idi ve sonuçlarının Eylül ayı içinde açıklanması bekleniyor. 

Kalkan mecburiyetin sadece maske takmak olduğu ancak 1,5 metre mesafe kuralının halen devam ettiği hatırlatıldı. Deneyin sonuçlarına göre insanların maske ile ya da maskesiz 1,5 metre kuralına riayet edip etmediği de anlaşılacak. 

Belediyeden bir sözcü, kalabalığın artması ve virüs yayılımının hızlanması durumunda uygulamaya tekrar dönebileceklerini açıkladı. Ancak bugünlerde turizm sezonunun sona ermesi ve sıcak günlerin geride kalması sonucunda, 1,5 metre kuralının daha kolay uygulanabileceği tahmin ediliyor. 

Geçen hafta maske kuralın' titizlikle takip ederek, hızla para cezası yazılacağını duyuran belediyelerin şimdi bu kadar kolaylıkla uygulamadan vazgeçmesi ve uzatılmasını istememeleri ise halkın gözünde tedbirlerin ciddiyetini düşürüyor.

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU