Almanya'nın Bielefeld kentindeki St. Franziskus Hastanesi'nin, ayaklarındaki ağrı şikayeti ile tedaviye giden 85 yaşındaki Ali Akpınar'a (85) şiddet uygulandığı belgelendi. Hastanede yasamını yitiren Akpınar'ın oğlu Fuat Akpınar, "Avukatım babamın dosyasını istedi. Otopsi raporunda babama hastanede şiddet uygulandığı yazılıydı. Raporda, kafasında, boğazında, vücudunda, el ve ayaklarında yaralanma bulguları olduğu yazıyordu" dedi.

Raporda ölüm nedeninin ise akciğer embolisi olarak kaydedildiğini aktaran Akpınar, "Ortada korkunç bir yalan ve sahtekarlık var. İlahi adalet er geç suçluları cezalandıracaktır. Ben davamın pesini bırakmayacağım" diye konuştu.

ÜZERİNE ÇULLANDILAR
Ali Akpınar, şubat ayı basında hastaneye gitmiş, kötü muamele görünce hastaneden çıkmak istemişti. Akpınar, hastaneye giden oğluna, 'Bana burada kötü davranıyorlar. Öleceksem evimde öleyim' demiş, ısrarla hastaneden çıkmak isteyince dört hastabakıcı devreye girip yüzü koyun yatağa yatırmış ve üzerine çullanmıştı. Akpınar, o sırada can vermişti.

Sabah.de