Konukların kişilik özelliklerini tanımlamak için yapay zeka yazılımı üzerinde çalışan Airbnb, son zamanlarda  parti ve istenmeyen organizasyonlar için yapılan rezervasyonlardaki artış nedeniyle farklı çözümler üretmeye başladı. 

Trooly isimli Airbnb’nin yakın zamanda satın aldığı teknoloji şirketinden gelen yapay zeka yazılımı rezervasyon yapan konuklar hakkında özel raporlar sunabiliyor. Güvenilirlik puanı baz alınan sistemde, şüpheli görülen kişiler Airbnb’de rezervasyon yapamıyor.

Airbnb, konukların riskini hesaplamak için kişilik özelliklerini tanımlamada kullanılan yapay zeka yazılımı ile son zamanlarda partiler ve diğer istenmeyen faaliyetler için yapılan rezervasyonlardan kaynaklanan riski düşürmek istiyor.

Airbnb Konuğun Psikopat Olup Olmadığını Öğrenebilecek

Pek çok kişi için  rezervasyon hizmeti üzerinden kiralama, birçoğu için ise kalacak yer ararken varsayılan seçenek haline gelen Airbnb, son zamanlarda rezervasyon yaptırmanın da önüne geçen bir marka haline gelmiştir.

Öyle ki geçen yılın Kasım ayında şirketin kurucu ortağı ve CEO'su Brian Chesky, Airbnb'nın hizmetin "parti evleri" için kullanımını yasakladığını açıkladı. Aynı duyurunun bir parçası olarak Chesky, konuk ve ev sahiplerinin kötü davranışları hakkında Airbnb'nın güçlü adımlar atmak istediğini de belirtti. Bunu da risk algılama teknolojisini kullanarak daha manuel bir algılamayla yapacagını söyledi.

Yazılımın varlığı, öğleden sonra standardı tarafından keşfedilen bir Avrupa patenti aracılığıyla ortaya çıktı. Gerçek patent birkaç yıl öncesine dayanıyor ve bunun şirketin bir süredir çalıştığı bir sistem olduğunu, ancak geçen yıl Amerika Birleşik Devletleri'nde yayınlandığı vurguladı. Temel olarak, yazılım, bireyin çeşitli özelliklerini belirlemek için sosyal ağ siteleri de dahil olmak üzere interneti tarama yeteneğine sahip. 

Örneğin, ne kadar narsisistik veya vicdanlı olabilirler Bununla birlikte, karakter yargınızın sınırları, kişinin alkol, uyuşturucu veya daha az arzu edilen herhangi bir davranışla internet bağlantıları varsa, ek arka plan bilgilerini de dikkate alan AI ile burada bitmez. Aramaların toplamı, "güvenilirlik" veya "uyumluluk" puanını artırma veya azaltma potansiyeline sahip bazı haber makalelerinin değiş tokuşuyla bile, patentte "kişi şeması" olarak bilinen şeyde oluşturuyor.
 
WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU