Karaman Havalimanı İl Merkezine yaklaşık 23 km uzaklıkta inşa edilecek. Yapılacak olan Havalimanı Ereğli İlçe Merkezine 60, Konya İl Merkezine de 135 km mesafede olacak. Casinonun en iyilerinden sitesini deneyimleyerek kararını ver. Konya Askeri Havalimanı üssüne de yaklaşık 152 km mesafede bulunacak.



Karaman Ereğli Karayolunun kuzeyinde Sudurağı Beldesi yakınlarında inşa edilecek olan Karaman Havalimanı Bölgesel hizmet sunacak. Böylece Karaman başta olmak üzere, Ereğli, Konya ve Niğde gibi illerden de yolcu alacak.



TEKNİK DETAYLAR



Karaman’ı uçuracak olan Havalimanı projesi için ÇED çalışmaları fizibilite etüdü, zemin etüdü ve hali hazırda harita alımı tamamlanırken, Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı da teknik detayları paylaştı.



Buna göre Karaman Havalimanı, üst yapı saha inşaatı çalışması ile yıllık 2 milyon yolcu kapasitesi, Terminal binası, 3400x45 m pist alanı, 265x24 m taksiyolu, 300x120 cm apron ile 60x120 m’lik kısmi anti içing özelliklerini barındıracak.



Yine Havalimanı Projesi sahası kapsamında Karaman’da DHMİ Devlet Hava Meydanları İşletmesi Binası, Teknik Blok Kule inşaatı, Kaza yangın ve iş makineleri binası ile ısı ve güç merkezi sistemi gibi donanımlarla hizmete sunulması hedefleniyor.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Karaman’da Aralık ayında katıldığı mitinginde halka seslenerek Karaman Havalimanını 2020 yılında hizmete açılmasını hedeflediklerini ifade etmiştir.



Erdoğan; “Karaman’a uçakla ineceğiz Havaalanı yapacağız. Şehre yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli havalimanı inşa edeceğiz. Bu Havalimanını da 160 milyon yatırımla inşaalah 2020 yılında hizmete yetiştireceğiz.”demişti.



378 BİN HEKTARI KAPSAYACAK



KARAMAN ve bölge halkı ile yurt dışında yaşayan gurbetçileri heyecanlandıran Karaman Havaalanı Projesi 2020 yılında tamamlanması hedefleniyor. Karaman Havaalanı Projesi, gerekli alt ve üst yapı tesis çalışmalarıyla projeye göre 378 bin hektarlık alanı kapsayacak.



İl tarihinin en önemli projelerinden biri olan Havaalanı Projesi, Yozgat ve Bayburt ile beraber yatırım programına alınırken, Karaman Havalanı projesinin 3 yıl içerisinde tamamlanması hedefleniyor.



Karamanlıları doğrudan heyecanlandıran havaalanı projesi sayesinde özellikle yurt dışında yaşayan gurbetçilerin de ülkeden hava yoluyla doğrudan Karaman’a gelme imkanı da doğmuş olacak.



Karaman'da Uyanış