Rotterdam belediye başkanı Aboutaleb, açıklamalarında Faslıların Türklere nazaran daha iyi entegre oldukları ve Türklerin Türkiye endeksli yaşadığını belirtmişti.

Rotterdam belediye meclisinde bulunan DENK partisi Grup başkanı Stephan van Baarle yapılan talihsiz açıklamalar için belediye başkanı Aboutaleb’e yazılı soru önergesi sundu.

DENK partisi Grup başkanı Stephan van Baarle, sunduğu soru önergesinde, insanları kışkırtmak ve belediye başkanına yakışmayan açıklamalarda bulunmakla itham etti. 

Soruları cevaplayan belediye başkanı Aboutaleb, ‘’Amacım Türkleri kötülemek değildi. Bu algının oluşmasından dolayı üzüldüğümü belirtmek isterim. DENK partisinin sunduğu soruları haklı olarak görüyorum ve belediye başkanı olarak bu durumu engellemem gerektiği kanaatini taşıyorum’’. ifadesini kullandı.

Rotterdam Belediye Başkanı Aboutaleb’in Türkler hakında ne demişti;

Aboutaleb, Fas’ta yayın yapan Nadorcity haber sitesine verdiği röportajda, muhabirin “Türkleri örnek almaktan utanmamamız lazım. Türkler neden daha başaralı da biz değiliz” sorusuna, bunun tam tersi olduğunu belirterek, Hollanda’da, Faslıların Türklerden daha başarılı olduğunu söylemişti. 

Türklerin daha çok Türkiye endeksli yaşadığına işaret eden Aboutaleb, “Türklerin Türkiye’de yaptıkları her şey onlar için ayarlanıyor. Türk hükümetinin bu ülkedeki Türk topluluğuna müdahalesi çok büyük. Erdoğan’ın eli camilere kadar uzanıyor. Burada bir Faslı’ya Fas’ın başbakanı kim olduğunu sorsan, çok fazla kişi bilmez ama Türklere Türkiye hükümetinde kimler olduğunu sorsan hepsinin ismini sayar. Bu da Hollanda’da Faslıların Türklerden çok daha iyi entegre olduğunu gösteriyor.” ifadesini kullanmıştı. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız
©SONHABER.EU