Gent'te Cuma günü De Lijn personeline yönelik gerçekleşen iki saldırı sonrası, personel iş bırakma eylemine başladı. Cumartesi günü şehirdeki otobüs ve tramvay seferlerinin yapılmayacağı açıklandı. Cuma akşamı 30 yaşındaki bir saldırgan polis tarafından yakalandı.

Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı Hollanda, Almanya ve Belçika’da satılan bu ürünler güvenlik gerekçesiyle geri çağrıldı

ACV Kamu Hizmetleri sekreteri Bart Reyns, saldırılar sonucu çalışanların duruma tepki gösterdiğini ve eyleme geçtiğini bildirdi. Reyns Cuma günü yaşanan saldırıda biri tramvay sürücüsü üç personelin saldırıya uğradığını kaydetti.

Savcılıktan yapılan açıklamada, "30 yaşında bir adam De Lijn otobüs durağı yakınındaki Veldstraat'ta insanları taciz etti. Görgü tanıkları De Lijn'in bir kontrolörüne olayı haber verdi. Adamın cebinde silah olduğu görülünce onu zapt ettiler ve polisin gelmesini beklediler. Bu sırada De Lijn şoförü yaralandı.” dedi. Savcı, adamın bir alarm tabancası bulundurduğunu kaydetti, yakalanan zanlının cumartesai günü sorgusunun yapılacağını açıkladı.

Aynı günün akşamında, Gent Zuid civarında iki kontrolör, bileti olmayan bazı yolcular tarafından darp edildi. Bu olayla ilgili soruşturma açıldı.

Reyns, Gent Belediye Başkanı Mathias De Clercq ile artan saldırılara yönelik 7 mayıs’ta bir toplantı planlandığını belirtti “ancak dün akşamki olaylar nedeniyle bir spontane eylem kaçınılmaz hale geldi,“dedi.

Seferler ve grev hakkında geniş bilgi için www.delijn.be sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Fotoğraf: Maurits90 - Wikipedia

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.