Merkezi İstatistik Bürosu’nun (CBS) 1 Aralığa kadar elde ettiği ve son ay için yaptığı tahmine göre; Hollanda’nın nüfusu şuanda 17 milyon 800 bin kişi. İstatistik bürosuna göre, bu artışın başlıca nedeni savaş nedeniyle Hollanda’ya gelen Ukraynalılar.

2021 yılında ülke nüfusunun 115 bin kişi arttığını belirten CBS, 2022 yılında nüfusun 227 bin kişi arttığını kaydetti. CBS verilerine göre geçen yıl 402 bin kişi Hollanda’ya göç etti. Bu kişilerden 100 bin kadarı savaş bölgesinden kaçan Ukraynalılar. 

Ukraynalıların yanı sıra Hollanda’ya göcedenler arasında büyük bölümü Asya kıtasından gelenler oluşturdu. 

Hollanda’ya gelen göçmenler sıralamasında Ukrayna’dan sonra ikinci sırada 15 bin 200 kişi ile Suriyeliler, 11 bin 400 kişi ile Türkler ve 10 bin 400 kişi ile Hindistanlılar geldi. Sıralamada beşindi sıraya Polonyalılar yerleşti. 

Hollanda’da doğan ve 2022 yılında yurtdışına göç edenlerin sayısı da 2021’e göre artış gösterdi. Kasım ayına kadar olan dönem içerisinde bu sayı, bir önceki yılın aynı dönemine göre yaklaşık 9 bin kişi artarak 15 bin 200 kişiye çıktı.

Bunun dışında 11 bin Ukraynalı da Hollanda'yı terk etti ve çoğunlukla Ukrayna'ya döndü. Hollanda’da belediyeye kayıt yaptıran Ukraynalı sayısı 89 bine geriledi.

Ülke nüfusunu hesaplamakta önemli bir unsur olan ölüm ve doğum sayıları da CBS’in rakamlarında görülmekte. Verilere göre 2022 yılında yaklaşık 168 bin çocuk dünyaya geldi, 169 bin kişi ise hayatını kaybetti. Bu açıdan bakıldığında; doğum ve ölüm oranlarının hemen hemen aynı kaldığı görülmekte.

Belediyeler bazında alınan verilere bakıldığında ise birçok belediyede ölüm oranlarının yüksek olduğu görülmekte. Başka bir değişle belediyelerin yüzde 53’ünde geçen yıl ise yüzde 62’sinde ölen kişilerin sayısı doğan çocuklardan daha fazlaydı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.