Avrupa Birliği'nin doğanın korunması ve tarımsal üretimde yeni sınırlamalar öngören planına karşı çıkan ve ülkelerin giderek daha sıkılaşan tarımsal üretim kriterlerine tepki gösteren çiftçiler, Brüksel’de bir araya geldi. Fransa’dan Coordination Rurale (CR), Belçika’dan Algemeen Boerensyndicaat (ABS), Hollanda’dan BoerBurgerBeweging ve İtalya’dan Cgil-Flai sendikası üyelerinden oluşan onlarca çiftçi, Lüksemburg Meydanı'nda bulunan Avrupa Parlamentosu (AP) önünde protesto eylemi gerçekleştirdi.

Polis, çiftçilerin traktörler ile AP binasının önüne kadar gitmesine izin vermedi. AP binasını önüne boğazından asılmış inek figürü getiren çiftçiler, sıkılaşma nedeniyle haksız rekabet altında ezildiklerini ifade ederek, dünyanın dört bir tarafından gelen tarım ürünleri ile rekabet edemediklerini belirtti.

CR başkan yardımcısı Amélie Rebière, "Geleceğimiz Brüksel'de belirleniyor çünkü Avrupa düzeyinde alınan kararlara bağlı. Eğer duyulmazsak, işimizin sonu olacak, bu kadar basit." açıklamasında bulundu.
 
Çiftçiler, Avrupa mevzuatı tarafından getirilen artan kısıtlamalar ve sürekli düşen gelirler nedeniyle çaresiz durumda olduklarını belirtiyorlar. CR başkanı Veronique Le Floc'h'a göre, Avrupa liderleri "bu politikanın çiftçilerin geçimleri ve ulusal gıda güvenliği üzerindeki etkisini yeniden düşünmeli."
 
Le Floc'h konuşmasını "Avrupa'yı haksız rekabetten korumak için kararlıyız ve yeni bir Avrupa düzenlemesi benimsenene kadar serbest ticaret anlaşmalarının imzalanmasının derhal durdurulmasını talep ediyoruz," diye sonlandırdı.

ABS ise "Bugünkü eylem, birçok çığlık arasında sadece bir tanesi. Çiftçiler çok fazla bir şey istemiyor, sadece toplumsal görevlerini yerine getirebilmek ve adil bir şekilde muamele görmek istiyorlar." açıklamasında bulundu.

Çiftçiler, akşam saatlerine doğru olaysız bir şekilde dağıldı.

Avrupa’da bu ayın başından itibaren Almanya ve Fransa’da gerçekleştirilen çiftçi eylemnlerine Belçika’daki çiftçiler de katıldı. Belçikalı çiftçiler, gelecek hafta beş gün farklı noktalarda protesto yapmaya hazırlanıyor.

Belçika'da kan örneğiyle hastalıkları erken tespit eden test geliştirildi Belçika'da kan örneğiyle hastalıkları erken tespit eden test geliştirildi

Haber: Halil Uygun
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.