Haberlerimizi İnstagram , TikTok ve Youtube hesaplarımızdan da takip edebilirsiniz.
Fransa’da geçici tescil plakası olarak bilinen ve henüz kalıcı ruhsat işlemleri tamamlanmamış araçlara verilen “WW plakalı” (WW) araçlarla Türkiye’ye kara yoluyla seyahat edilip edilemeyeceği sıkça sorulan konular arasında yer alıyor.
WW plakalı araçlarla Avrupa Birliği ülkeleri içinde seyahat etmekte herhangi bir engel bulunmuyor. Aynı şekilde, bu plakaya sahip araçlarla Türkiye’ye giriş yapmak da yasal olarak mümkün. Ancak güzergâhta yer alan AB üyesi olmayan ülkeler için bazı özel düzenlemeler geçerli.
Sonhaber'i takip etmek ve haberlerimizin doğrudan telefonunuza gelmesini sağlamak için buraya tıklayın.
Bu kapsamda özellikle Sırbistan, WW plakalı araçlarla seyahat edenler için özel bir prosedür uyguluyor. Sırbistan’a bu plakayla giriş yapacak sürücüler için sınırda bir görevli atanıyor. Bu görevli, ülke çıkışına kadar araçta sürücüye eşlik etmekle yükümlü. Rehberlik hizmeti karşılığında ise 189 euro ücret talep ediliyor.
Seyahat planlaması yaparken bu kuralların dikkate alınması tavsiye ediliyor. Sılayolu.com sitesinin aktardığı bilgilere göre, bu uygulama, sürücülerin karşılaşabileceği olası gecikme ve maliyetleri en aza indirmek amacıyla yürürlükte tutuluyor.
©Sonhaber.eu