Fransa’nın Orne vilayetindeki Flers kentinde Fransız-Türk caminin duvarlarına İslam karşıtı ve Neonazi içerikli hakaretler yazıldı.

Yerel basındaki haberlere göre, caminin duvarına "İslam, Avrupa'dan çık dışarı" ve "Şarlman tümeni" yazıldığını aktardı.

İkinci Dünya Savaşında Nazi Almanya'sı için "savaşan", ekseriyetle Fransız gönüllülerden oluşan birliğe, "Şarlman tümeni" deniliyor.

Orne İslam Konseyi Başkanı Hakim Miftah, olayı "aşağılık" olarak nitelendirerek, derin bir şok içinde olduklarını kaydetti. Cami derneği Fransız-Türk Dostluk Derneğinin olaya ilişkin şikayette bulunacağı aktarıldı.

Güvenlik güçlerinin ibadet yerlerinin etrafındaki devriyeleri arttırdığı kaydedildi.

Hükümet Türk camisine saldırıyı kınadı

fransa cami
Flers Belediye Başkanı Yves Gasdoue, Fransız basınına yaptığı açıklamada, olayı utanç verici ve münferit olarak nitelendirerek, "Bu yazı hiçbir şekilde Flers'deki ortamı yansıtmıyor. Burada her topluma saygı duyuluyor." ifadelerini kullandı.

Orne Valisi Sebastien Jalle, gece geç saatlerde Flers'deki cami duvarına İslam karşıtı ifadeler yazılmasını kınadı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "19-20 Kasım gecesi Fransız-Türk camisinin duvarlarına asılan Müslüman karşıtı ve neo-Nazi hakaretleri en güçlü şekilde kınıyoruz. Müslüman toplumuna ve dini derneklere, Müslüman karşıtı eylemlerin önlenmesi için Devlet birimlerinin teyakkuzda olacakları konusunda güvence verildi. Güvenlik güçleri ibadethane çevresindeki güvenlik önlemlerini arttırmak için dernek temsilcilerine yardımcı olmaktadır."

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin de Twitter'dan yaptığı açıklamada, cami duvarına yazılan İslam karşıtı ve Nazizim yanlısı yazıları kınayarak, olayla ilgili soruşturma açıldığını bildirdi.

©Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.