Ülkede son günlerde okul, müze ve havalimanları gibi çok sayıda kamusal alanda gerçekleşen bomba ihbarları nedeniyle tahliye edildi. İçişleri Bakanı Gerald Darmanin konuk olarak katıldığı Fransız BFMTV kanalında son 48 saat içerisinde sahte bomba ihbarlarıyla ilgili 18 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Bakan Darmanin, gözaltına alınan faillerin çoğunun reşit olmayan kişilerden oluştuğunu ve bu kişilerin hakim karşısına çıkarıldığını ifade etti. 

Bakan diğer ihbarların faillerinin aramaya devam ettiklerini kaydetti.

Fransa’da Perşembe günü günün erken saatlerinde ülke çapındaki havalimanlarında on altı sahte bomba tehdidi alındığı belirtiliyor. Çarşamba günü en az on bir havaalanına bu tür ihbarlar geldi. 

Fransa’da bomba ihbarları ve binaların boşaltılması olayları ülkenin kuzeyinde Arras'taki bir okulda meydana gelen, bir öğretim görevlisinin bıçaklanarak öldürülmesinin ardından geldi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş