Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi Avrupa Parlamentosu Avrupa Engelli Kartı ve araç park kartına onay verdi

Fransa’nın Pas-de-Calais vilayetine bağlı Saint-Omer kasabasında bulunan Türk camisinin kapısının önüne domuz kafası bırakıldı. 

Saint-Omer belediyesi Facebook sayfasında verilen bilgiye göre, olay ramazanın ilk günü teravih namazı öncesi gerçekleşti. Türk Kültür ve Dostluk Derneği’ne bağlı cami yetkilileri yapılan çirkin saldırı için suç duyurusunda bulundu.

Saint-Omer belediyesinin resmi sayfasında yapılan açıklamada yapılan domuzlu saldırı için “kabul edilemez” ifadesine yer verildi ve “Saint-Omer şehri, bu eylemleri kınıyor ve Müslüman toplumuna desteğini sunuyor. Tüm ibadetlerin özgürlüğü, demokrasimizin temel prensiplerinden biridir” denildi.

Belediye saldırı sonrasında kasabadaki tüm ibadet yerlerinin çevresinde yoğun güvenlik tedbirleri aldı caminin çevresine güvenlik kameraları yerleştirdi. 

Bilindiği üzere İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, geçtiğimiz ay yaptığı bir açıklamada Ramazan ayı boyunca camilerin geniş güvenlik önlemleriyle korunacağını belirtmişti. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.