Geçtiğimiz hafta sonu, cumartesi günü Fransa'nın Bretagne kenti, Saint-Herbot köyünde ikamet eden 71 yaşındaki Hollandalı bir adam, İngiliz komşusunun 11 yaşındaki kızını silahla vurarak öldürdü, kızın babasını ağır yaraladı. 

Fransız basınındaki haberlere göre, cumartesi akşam saatlerinde İngiliz aile kendi bahçelerinde otururken, Hollandalı adam aniden ateş etmeye başladı. Olay saat 22:00 civarında gerçekleşti. Olay anında 8 yaşındaki kız çocuğunun bahçedeki salıncakta sallandığı, aynı anda 11 yaşındaki ablasıyla anne ve babasının da bahçede bulunduğu belirtildi.

11 yaşındaki kız çocuğu olay yerinde hayatını kaybederken, babası ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan babanın hayati tehlikesi devam ediyor. Annenin hafif yaralandığı olayda, 8 yaşındaki kız çocuğu ise sağ salim kurtuldu.

Adamın eylemi sonrasında, eşiyle birlikte evlerine kaçtığı ve polisin daha sonra adamı cinayet ve cinayete teşebbüs suçlamalarıyla gözaltına aldığı belirtildi.

Fransız basınındaki haberlere göre, İngiliz aile beş yıldır bu köyde ikamet ediyordu. Hollandalı ailenin son zamanlarda İngiliz komşularıyla aralarında bir toprak sorunu olduğu belirtildi. Polis yetkilileri olayın nedeni hakkında henüz bir açıklama yapmadı.

©Sonhaber.eu 
Fotoğraf: Google Streetview

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş