Paris'in kuzeybatısındaki Conflans-Sainte-Honorine banliyösünde bir okul yakınında öldürülen öğretmenin, öğrencilerine Hz. Muhammed'in karikatürlerini gösterdiği belirtiliyor.

Fransız Le Monde gazetesi, öldürülen tarih ve coğrafya öğretmeni, sınıfta öğrencilerine Hz. Muhammed'in karikatürleri üzerinden ifade özgürlüğünden bahsettiğini yazdı.

Konuya ilişkin Fransa İçişleri Bakanlığı'nda kriz masası oluşturuldu. Saldırganın Eragny (Erani) isimli bir örgüte üye olduğu açıklandı. 

Öğretmen daha önce bazı öğrencilerin velilerinden tehdit aldığı için polise şikayetle bulunduğu, bazı velilerin ise öğretmenin istifasını talep ettiği gelen bilgiler arasında. 

Gecenin ilerleyen saatlerinde saldırıyı gerçekleştiren gencin ailesinden 4 kişinin gözaltına alındığı, yakalananlardan birinin 18 yaşında küçük olduğu ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

©SONHABER.EU