Filenin Sultanları, Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımımız, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yenerek tarihinde ilk şampiyonluğunu kazandı.

Son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı geriye düştüğü karşılaşmanın sonunda 3-2 yenerek organizasyonda 8'de 8 yapan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan'ın finaldeki rakibi oldu.

Millletler Ligi'ndeki son 6 maçını kazanan ve Avrupa Şampiyonası'nda da 8'de 8 ile finale çıkan Filenin Sultanları, son 14 resmi maçın tamamını kazanmayı başardı.

Maç sonunda konuşan Türkiye kaptanı Eda Erdem, "İnanılmaz bir maçtı. Cumhuriyetimizin 100. yılında önce Milletler Ligi'ni, şimdi Avrupa şampiyonluğunu kazandık. Çok gururluyum" dedi.

İki kez finalde kaybetmiştik

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda üçüncü kez finale yükseldi. Daha önce 2003 ve 2019 yıllarında finale çıkan Ay-yıldızlılar, iki maçı da kaybederek gümüş madalyanın sahibi olmuştu.

Hollanda üçüncü oldu
Turnuvadaki üçüncülük maçını ise İtalya'yı 3-0 yenen Hollanda kazandı.

Hollanda, 25-23, 28-26 ve 25-20'lik setlerle bronz madalyanın sahibi oldu.

İtalya'da 18 sayı kaydeden Elena Pietrini maçın en skorer oyuncusu oldu. Hollanda'da ise Nika Daalderop kaydettiği 17 sayıyla Hollanda'nın galibiyetinde öne çıktı.

Turnuvanın ilk aşamasında C Grubu’nda beş maçı da kazanan Filenin Sultanları, son 16 turunda Belçika’yı 3-1, çeyrek finalde ise Polonya’yı 3-0 yendi.

Yarı finalde güçlü rakibi İtalya karşısında ise unutulmaz bir geri dönüşe imza atarak 3-2 galip geldi.

Türkiye’nin rakibi Sırbistan da finale gelene kadar tüm maçlarını kazandı.

A Grubu’nda Polonya, Ukrayna, Belçika, Slovenya ve Macaristan’la yarışan Sırbistan, rakiplerinin tamamını yendi. Son 16 turunda İsveç’i 3-0’la geçen Sırbistan, yarı finalde Çek Cumhuriyeti’ni, yarı finalde de Hollanda’yı 3-1’lik skorlarla mağlup etti.

2015 yılından beri Türkiye liginde Eczacıbaşı Dynavit’te forma giyen Tijana Bošković, takımın önemli oyuncuları arasında.

Takımın baş antrenörü ise, Türkiye'nin eski çalıştırıcısı Giovanni Guidetti. Ahmetcan Erşimşek de Sırbistan'ın yardımcı antrenörü.

Türkiye'nin İtalyan baş antrenörü Daniele Santarelli, geçen sene Sırbistan ile Dünya Şampiyonluğu kazandı.

Sırbistan bu kupayı 2011, 2017 ve 2019 yıllarında kazanmayı başardı. İki kez finalde kaybeden Balkan ülkesi, bir kez de üçüncü oldu.

Beşinci kez üst üste son dörde kalma başarısı gösteren Türkiye ise tarihinde ilk kez kupayı kazanmak istiyor. 2003 yılında finalde Polonya’ya kaybeden Filenin Sultanları, 2019’da nefes kesen maçta Sırbistan’a 3-2’lik skorla kaybetmişti.

O finalde kadroda olmayan Melisa Vargas ise Türkiye’nin bugünkü büyük kozları arasında.

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Ömer Aşıran