Enerji Grubu Vattenfall, 1 Ocak'tan itibaren elektrik ve gaz tarifesine zam yapılacağını açıkladı. Şirket açıklamasında artışın nedeninin, enerji piyasası toptan alış fiyatlarının son derece yüksek olmasından kaynaklandığı belirtildi. Fiyatlar, özellikle Ağustos ve Eylül aylarında keskin bir şekilde yükselmişti.

İsveçli şirket, ocak ayında yapılacak zamların hükümetin kararlaştırdığı tavan fiyat uygulaması sayesinde, çoğu müşteriyi etkilemeyeceğini de kaydetti.

Vattenfall, vergiler ve ağ yönetim maliyetleri belli olmadığı için henüz ne kadar zam yapacağını açıklamadı. Ancak yaklaşık yarım milyon Vattenfall müşterinin faturasının 30 euro kadar artacağı bekleniyor. 

Bilindiği üzere önümüzdeki yıl ocak ayında başlayacak olan tavan fiyat uygulamasında, hanelerin enerji faturaları, belirlenen toplam miktara kadar olan kullanımlarda düşük tarifeden hesaplanacak. Ancak bunun üzerindeki kullanımlarda, enerji şirketinin  belirlediği fiyat üzerinden faturalandırılacak.

2 milyon müşterisi bulunan Vattenfall bahar aylarında yaptığı açıklamada özellikle piyasadaki enerji alış fiyatlarının yüksek olduğunu, bunun da faturalara etki edeceğini açıklamıştı. Şirkete göre enerji piyasasında mevcut enerji alış fiyatları düşük olsa da bu henüz yaz aylarındaki yüksek fiyatlarda etkili olmadı.

Şirket piyasa fiyatlarının uzun süre düşük seyretmesi halinde, önümüzdeki yıl faturaların da düşmesinin beklendiğini kaydetti.

© Sonhaber.eu

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.