Yapılan tahminler önümüzdeki yıl Hollanda ekonomisinin gelişeceğini ancak işsizlik rakamlarının yine yıla damga vuracağını gösterdi.

Rabobank ekonomistleri tarafından pazartesi açıklanan önümüzdeki yıla yönelik tahminlerin yer aldığı raporda, ekonominin hızlı bir şekilde ilerleme sağlayacağı ancak işsizlik rakamlarındaki düşüşün bu hızı yakalayamayacağına dikkat çekildi.

Ekonomistlere göre işsizlik rakamlarının hızlı inişinin gerçekleşememesinin nedeni istihdam olanakları ve buna ek olarak işgücü arzının büyümesi. Banka bu gidişatı “ekonomik gelişmede leke” olarak nitelendiriyor.

Yayınlanan rapora göre bu yıl Hollanda ekonomisi yüzde 2 büyüme kaydedecek. Önümüzdeki yıl ise bu büyüme oranının yüzde 2,5 olacağı öngörülüyor. Bu tahmin geçtiğimiz günlerde Hollanda Planlama Ofisinin yaptığı yüzde 2,4’lük tahminle de örtüşüyor.

Ekonomistlere göre yurtiçi harcamalarındaki artış 2016 yılında hemen hemen tüm sektörlerdeki arzı da tetikleyecek. Bu durum karşısında kriz döneminden bu yana oldukça kayıp yaşayan işyerleri hareketli bir üretim yılına girmiş olacak ancak yine de bu durum işsizlik rakamlarını aşağı çekmek için yeterli olmayacak.

© SONHABER.EU