Edirne Valisi Yunus Sezer, basın mensuplarına verdiği bir toplantıda sınır kapılarında gurbetçi hareketliliğinin başladığını ve gurbetçi sezonu için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını açıkladı.

Türk Hava Yolları, tüm uçuşlarında ücretsiz internet hizmeti verecek Türk Hava Yolları, tüm uçuşlarında ücretsiz internet hizmeti verecek

Vali Sezer Edirne'deki 4 sınır kapısında gümrük ve emniyet boyutunda önlemler alındığı belirtti ve "Gurbetçilerin ülkemize sağlıklı bir şekilde girmesi, kapılarda kuyruklara takılmadan girmeleri için hazırlıklara başladık.” dedi.

Ticaret Bakanlığının personel takviyesinde bulunduğunu belirten Sezer, emniyette görevlendirmelerin başladığını kaydetti.

Vali Sezer, “Vatandaşlarımızın ülke özlemiyle geldikleri zaman burada hiçbir sıkıntıyla karşı karşıya kalmadan memleketlerine gitmelerini sağlamayı temenni ediyoruz. Önümüzdeki 5 ay boyunca çok önemli çalışmaları yapacağız ve takibimiz devam edecek." dedi.

Sezer, yolcu trafiğinde geçen yılın ilk 5 ayına göre bu yıl yüzde 15'lik artış yaşandığını, araç trafiğinde ise yüzde 10’luk artış olduğunu dile getirdi.

Açıklanan bilgilere göre bu yılın ilk beş aylık döneminde kapılardan toplam 4 milyon 842 bin 877 yolcu giriş çıkışı oldu. Araç sayısı ise 1 milyon 975 bin 273’a ulaştı.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş