Coronavirüs salgınından dolayı iki sene üst üste yapılamayan kitap fuarının dördüncüsü Dordrecht Ayasofya Camii’nin çok kullanımlı kapalı alanında gerçekleştirildi. Fuara yoğun ilgi vardı. 

Başta Türkçe olmak üzere, binlerce kitabın sergilendiği fuara Hollanda ve Belçika’dan çok sayıda ziyaretçi katıldı. 10, 11 ve 12 Mart tarihlerinde gerçekleştirilen fuara Türkiye ve Hollanda’dan yazarlar katıldı.

Türkiye’den Hayati İnanç, Alişan Kapaklıkaya, Mehmet Işık ve Dilek Cesur’un katıldığı fuara Hollanda’dan da Idris Sünbül ve Erkut Dinç kitapları ile katkı sağladı. Yazarlar seminer tarzında katılımcılara hitap ettiler, kitaplarını imzaladılar ve ziyaretçiler ile bol bol fotoğraf çektirdiler.

HTF Dordrecht Ayasofya Camii Başkanı Ziya Safrantı kitap fuarının hedefinin Türk insanını okumaya teşvik etmek olduğunu söyledi. Safrantı, “Okuyarak insanımız kendini geliştirme fırsatını bulacaktır.” dedi. 

Kitap Fuarını ziyaret eden Hollanda Türk Federasyon Genel Başkanı Murat Gedik bu başarılı çalışmalarından dolayı HTF Dordrecht Ayasofya Camii gönüllülerini tebrik etti. Gedik, giderek gelişen kitap fuarının gelecek yıllarda Türk toplumunun geleceğine daha da büyük katkı sağlayacağını söyledi.

Dördüncüsü gerçekleştirilen Dordrecht Kitap Fuarı’nda Türkiye’de 6 Şubat’ta yaşanan deprem de unutulmadı. Çeşitli açık artırımalar ve satışlar ile depremzedeler için yardım toplandı.

HTF Kitap fuarı 5

HTF Kitap fuarı 8

HTF Kitap fuarı 9

HTF Kitap fuarı 01

HTF Kitap fuarı 3

© Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.