Hırsızların bir kapıyı veya pencereyi zorlayarak açmak için sadece 3 dakikaya ihtiyacı olduğunu biliyor muydunuz? Özellikle sonbahar ve kış aylarının karanlık günlerinde bu şansları daha da artıyor. Yani güvence altına alınması gereken sadece evinizin dışı değil aynı zamanda konutun içi de önemli. Birçok hırsızlık mağduru kişi değerli eşyalarının kaybıyla birlikte duygusal olarak da yıpranıyor. Örneğin, ailenizden kalan değerli yadigârların çalındığını düşünün. Bu kesinlikle olmamalı.

Suç Önleme ve Güvenlik Merkezi’nin (CVV) bildirdiğine göre, bu yılın ilk altı ayında hırsızlık vakaları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 arttı. Bu nedenle; önemli belgeler, sabit diskler veya USB bellekler, saatler, çeyizinizdeki mücevherler veya diğer kişisel değerli eşyalar gibi pahalı veya maneviyatı yüksek olan eşyalarınızı korumak bu yüzden çok önemli.

Evinizi bir hırsızın hedefi olmaktan çıkartmanın birçok yolu var ancak ilk etapta yapılması gereken, değerli eşyalarınızı kesinlikle evin içinde tutmamak veya saklamamak olmalı.

Hırsızlık sezonunun başladığı bu günlerde değerli eşyanızı korumak için neler yapabileceğinize ilişkin bazı kullanışlı ipuçları şu şekilde:

Evinizi güvence altına alın
Günümüzde birçok hırsız, kolayca girilebilecek evleri tercih eder. Bu nedenle sıkı kapalı bir pencere veya açılması zor bir kilit gördüğünde muhtemelen evinizi pas geçip bir sonraki eve yönelecektir. Bir hırsızlık kurbanı olmaktan kaçınmak için evinizin güvenlik açıklarını kontrol ederek, birinin evinize izinsiz olarak girmesini mümkün olduğunca zorlaştırmanız gerekir. Bu nedenle, tüm kapı ve pencerelerinizin kırılması zor olan güçlü kilitlere sahip olduğundan emin olun ve bodrum pencereleri veya evin dışındaki merdivenleri de unutmayın.

Evinizde yaşandığını gösterin
Hırsızların mülkünüze girmesini önleyen alarm sistemleri, güvenlik kameraları ve diğer ekipmanların kurulumuna yatırım yapın. Zamanlayıcılar ve hareket sensörleri de hırsızları şaşırtarak caydırıcı bir özelliğe sahip olacaktır.

Komşularınızı bilgilendirin
Hafta sonunda kısa bir tatile mi çıkacaksınız? Komşularınıza haber verin. Bu şekilde onlarda evinize göz kulak olabilir. Eğer şüpheli bir durumla karşılaşırsanız direk olarak 112 alarm numarasını arayın. Bu tür durumlarda hızlı hareket etmek, polisin hırsızları yakalama şansını da artıracaktır. Son olarak; bir araya gelerek stresli bir durumda kimin ne yapması gerektiği üzerine konuşun ve plan yapın.

Değerli eşyalarınızı güvenli bir banka kasasında saklayın 
Değerli eşyalarınızı ne kadar güvenli bir şekilde korumaya çalışırsanız çalışın, her zaman evinize girilme riski olduğunu bilin. Bu nedenle herhangi bir risk almamak ve evden gönül rahatlığıyla çıkmak istiyorsanız, önlem almak her zaman mağdur olmaktan iyidir, unutmayın.

Geçmişte belki eşyalarınızı bir bankanın kasasına koymuş olabilirsiniz, ancak günümüzde değerli eşyalarınızı %100 güvenli bir şekilde De Nederlandse Kluis'in yüksek güvenlikli kasalarında uygun fiyata saklayabilirsiniz.

De Nederlandse Kluis (DNK) kasalarında manevi veya maddi değeri olan eşyalarınız %100 güvence altında olacaktır. Hollanda genelinde çok sayıda şubesi bulunan DNK, ayda 9,95 eurodan başlayan kiralık kasaları ve mesai saatleri içinde randevu almadan kasanıza ulaşma imkanı ile oldukça iyi bir çözüm sunmakta.

Yeni müşterilere özel promosyon
2 Ay ücretsiz hizmet DNK özellikle sonbahar ve kış aylarında yeni müşterilerine özel bir hizmet sunacak. DNK’ye başvuran kişiler 2 ay boyunca seçtiği kasaya ücret ödemeyecek. Bu kampanyadan “Donkere dagen-2022” kodunu kullanarak yararlanabilirsiniz.

Bu promosyondan faydalanmak ister misiniz? DNK’nın bir şubesine uğrayabileceğiniz gibi aşağıdaki link vasıtasıyla da randevu alabilirsiniz:
denederlandsekluis.nl-donkeredagen-2022

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.euya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.