Hollanda Diyanet Vakfı (HDV) ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) tarafından Türkiye’deki deprem sonrası başlatılan yardım kampanyasında, bir gün içinde 3 milyon euronun üzerinde bağış toplandı.

Başta Kahramanmaraş ve Gaziantep olmak üzere oldukça geniş bir bölgeyi etkileyen depremin ardından nakdi yardımda bulunmak isteyenler için başlatılan bağış kampanyaları halen devam ediyor.

DITIB:2,5 milyon euro bağış toplandı
"Türkiye Depremi Yardım Kampanyası" adıyla kampanya duyurusu yapan DİTİB, 12 saat geçmeden toplanan 2,5 milyon euroluk bağış için "Teşekkürler" paylaşımı yaptı.

Paylaşımda: "Yardım kampanyamız başlayalı 12 saat olmadan bağış miktarı 2.500.000 euroya ulaştı. Gönlü güzel âlicenap cemaatimize şükranlarımızı sunuyoruz. Rabbim sizlerden ebeden razı olsun." ifadeleri kullanıldı. Ayrıca paylaşımda yardım kampanyasının devam ettiği belirtildi.

DITIB kampanya deprem

Gönüllülük esasına bağlı kampanyaya destek vermek isteyenlerin DITIB web adresi üzerinden veya banka yoluyla Turkisch-Islamische Union adına açılan DE95 5023 4500 0141 4300 09 numaralı IBAN hesabına havale yapabilir.

HDV: 851 bin euro bağış toplandı
HDV’ye ait sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda ise “Deprem Yardım Kampanyası” adıyla başlatılan kampanyada, pazartesi akşam saatlerinde toplanan bağış miktarının 851 bin euroyu bulduğu belirtilerek “Allah yardımlarınızı kabul etsin.” denildi. Paylaşımda kampanyanın devam ettiği belirtildi.

Deprem nedeniyle başlatılan yardım kampanyasına katılmak isteyen vatandaşların Yardım Kampanyası sayfasından bağış yapabileceği belirtildi.

Sayfa yoğunluğu oluşması halinde bu sayfa üzerinden de bağış yapılabiliyor.

HDV yardım kampanyası

@Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.