Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) bu yıl hac ibadetini yapmak üzere kutsal topraklara gitmek isteyen vatandaşlarımız için ön kayıt işlemlerini başlattı.

Hac ibadetinin müminler için en büyük ve en heyecanlı ibadetlerden biri olduğunu ifade eden DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, “Hac, İslam’ın en kapsamlı ibadetidir ve mü’minler için en büyük ibadetlerden birisidir. Bu sebeple DİTİB olarak hac hizmetine özel ehemmiyet gösteriyor ve bu heyecanı hacı adaylarımıza en güzel bir şekilde yaşatmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz.” dedi.

2022 yılı hac ön kayıtlarının başladığını söyleyen Türkmen, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Suudi Arabistan Devleti Hac Bakanlığı 2022 yılında yurtdışından ve yurtiçinden bir milyon kadar hacı adayını kabul edeceğini ilan etti. Bir ay gibi kısa bir süre kaldı, ay sonunda Suudi Arabistan Hac Bakanlığı’nın gelişmelerle ilgili tekrar bir açıklama yapmasını bekliyoruz.  İnşallah her şey yolunda gider ise iki yıllık hasret sona erecek ve hac seferlerimize başlamış olacağız.” dedi

Hac’a gidecek kişiler için sınırlı bir kontenjan olduğuna değine Türkmen, uçuşların Frankfurt, Düsseldorf, Stuttgart ve Berlin Havaalanlarından gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Türkmen, ilk hac kafilesinin 25 Haziran, son hac kafilesinin ise  27 Haziran’da kutsal topraklara uğurlanacağını ifade etti. Hacdan dönüşler ise 16 Temmuz ile 18 Temmuz’da gerçekleşecek.

DİTİB Hac organizasyonu ile ilgili detay bilgi almak için www.hac-umre.eu web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın