Denk Partisi Zuid Holland Eyalet Meclisi adaylarından Mehmet Safranti vatandaşın yaşadığı sorunları siyasi arenaya taşıyarak, çözümünü bulabilmek için eyalet meclisi seçimlerinin önemli bir unsur teşkil ettiğini belirtti. Safranti “Oyların bölünmek yerine bir yerde toplanması hem o partiyi aday sayısı ile güçlendirir hem de alınacak önemli konularda partiyi kilit pozisyonuna sokar.” dedi.

15 Mart tarihinde yapılacak Eyalet Meclisi seçimlerine katılımın söz sahibi olmak adına önemli olduğunu belirten Denk Partisi Zuid Holland eyaleti 5’inci sıra adayı Mehmet Safranti, SonHaber’e değerlendirmelerde bulundu. 

PvdA partisinden ayrıldıktan sonra tekrar siyasete girmeye karar verdiğinde düşüncelerine en yakın partiyi aramaya başladığını belirten Mehmet Safranti 2022 yılında DENK partisinde karar kıldığını belirtiyor. 

Safranti bu dönemi şu şekilde açıklıyor: “Denk Partisinin yeni bir ferdi olarak şunu söyleyebilirim ki, Parti içerinde kendimi ve değerlerimi buldum. Bana verilen özgüven ve duyulan güven beni ziyadesi ile memnun etti. Bu da başarıları artarda getiriyor. Önümüzdeki 4 yılda yapmak istediklerimizin 9 maddesini şimdiden hayata geçirdik ve başarılarımız devam edecek.”

DENK partisinin vatandaşın yakınında olan istikrarlı bir parti olduğunu belirten Safranti, hem ülke siyasetinde hem de yerel belediyelerde yer aldığını ve bu sayede toplumun sorunlarına tercüman olduğunu belirtti.

Partisini “Hollanda genelinde ayrımcılığa, ırkçılığa ve eşitsizliğe karşı duran köklü ve vizyon sahibi bir parti.” olarak tanımlayan Safranti, “Toplumun her kesiminin sesi olan DENK yoksulluk konusunu gündeminden düşürmüyor. Ne yazık ki Hollanda gibi bir ülkede ayırımcılık, ırkçılık, eşitsizlik ve yoksulluk yaşanıyor ve biz bunun üzerine konuşuyoruz.” dedi.

Çoğu siyasi partinin vatandaşa yaklaşmak yerine onlardan uzaklaştığına değinen Safranti “Sorunlarımızı dile getirmiyorlar. Bu bağlamda artık sorunlarımıza çözüm arayan ve bizi her platformda temsil edebileceğini düşündüğümüz bir Denk partisi var.” şeklinde konuştu.

Safranti: Yoksulluk, işsizlik, konut sorunu, ırkçılık başta gelen konbular

mehmet safranti004
Mehmet Safranti Zuid Holland Eyalet Meclisine seçildiği takdirde ele alacağım konuların başında “yoksulluk, işsizlik, konut sorunu, ırkçılık” gibi güncel konuların geldiğini belirtirken, bu konuların üzerinde çalıştığını ve yakından bildiği konunlar olduğunu aktardı.

Geriye dönüp baktığında Hollanda’da yaşayan Türk toplumunun hem kişisel hem de toplumsal olarak çeşitli sorunlarına tanık olduğunu belirten Safranti, eyalet meclisi seçimlerinde gösterilecek başarı ile sadece Türk toplumuna değil bütün Zuid Holland eyaletinde yaşayanlara yardımcı olma şansına sahip olmak istediğini dile getirdi.

Safranti: Mutlaka oyumuzu kullanalım

mehmet safranti 003

Eyalet Meclisi seçimlerinde vatandaşların mutlaka oy kullanması gerektiğine vurgu yapan Mehmet Safranti son olarak şunları dile getirdi: “Oy kullanmak bizlere verilen bir haktır. Zuid Holland Eyalet Meclisinin belirlenmesinde sizin de söz sahibi olmanızı sağlar.
Krizler ile uğraştığımız bu günlerde sıkıntılı günlerden geçmekteyiz. Hollanda genelinde zor ekonomik şartlar bizleri bekliyor. Bütçelerin doğru dağıtılmasını ve haklarımızın savunulmasını istiyorsanız kesinlikle sandığa gidin.
Yaklaşan Eyalet Meclisi seçimleriyle birlikte çok sayıda Türk aday yarışacak. Oyların bölünmek yerine bir yerde toplanması hem o partiyi aday sayısı ile güçlendirir hem de alınacak önemli konularda partiyi kilit pozisyonuna sokar. Oylarımızı DENK partisinde toplayalım ki Senato’da da bizi temsil edecek adamımız olsun.”

Mehmet Safranti Kimdir?
Evli ve 3 çocuk babası Safranti 1977'den beri Hollanda’nın Dordrecht şehrinde yaşıyor. Tilburg Fontys Uygulamalı Bilimleri Yüksek okulundan Kamu/İşletme Lisans derecesi ile mezun olan 49 yaşındaki siyasetçi, 20 yılı aşkın bir süredir bazı belediyelerin Sosyal Hizmetler Dairelerinde memur olarak çalıştı ve 2014 yılından beri Nissewaard Belediyesinde görevli.

2010-2014 yılları arasında İşçi Partisi’nden (PVdA) aday olan Mehmet Safranti, Dordrecht Meclisine girdi. Bu yıllarda parti ve kendi kişisel değerlerinin bir birinden uzaklaştığını fark eden Safranti tekrar aday olmadı ve ağırlığını işine ve ailesine verdi. 

Mehmet Safranti ayrıca Hollanda Kayserililer Vakfı’nın ve Hollanda Türk Platformu’nun kurucuları arasında yer almakta. 

Safranti 2022 yılında DENK partisinden Dordrecht Meclisi için aday gösterildi ve tekrar siyasetin içerisinde aktif olarak yer almaya başladı. 

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.