Gelecek ay Eyalet Meclisi seçimleri yapılacak. Bu seçimlerde senato için de dolaylı olarak oy kullandığınızı biliyor musunuz? Üç eyalette seçimlere katılan DENK Partisi 15 Mart seçimlerinde sizlerin vereceği oylarla senatoya gitmeye ve halkın sesini siyasi arenada savunmaya hazırlanıyor.

Hollanda’da 15 Mart 2023 günü vatandaşlar, eyalet meclisi seçimleri için sandık başına gidecek. Yapılacak seçimler ile 12 eyalette dört yıl boyunca eyalet meclislerinde görev alacak yeni üyeler belirlenecek. 

Hollanda genelinde toplam 570 üyeye sahip 12 eyaletteki meclisi, bir anlamda "yerel parlamentolar" olarak adlandırılıyor. Kral'ın atadığı valinin başkanlık ettiği eyalet meclislerinin yönetimi, halkın oylarıyla seçilen üyeler tarafından belirleniyor.

Eyaletlerin birçok alana ilişkin politikalarını belirleyen meclis üyeleri, aynı zamanda bunların hayata geçirilmesinden de sorumlu. Ancak eyalet meclisleri seçiminin bir başka önemli yanı senatoya gidecek 75 kişinin eyalet meclislerinden seçilecek olması.

Eyalet Meclisi seçimlerinde parti olarak başarı sağlamak, ülke politikasında söz sahibi olmak anlamına geliyor. DENK partisi yoğun bir seçim programı yürütüyor ve yeterli oyu sağlayarak önce Eyalet Meclislerine ardından da Senato’ya girerek, toplumun sesini, siyasi arenada duyurmayı hedefliyor.

DENK: Senato’ya girdiğimizde, daha fazla söz sahibi olacağız 

DENK Eyalet Meclisi secimi

DENK partisi yaklaşık üç hafta sonra yapılacak Eyalet Meclisi seçimlerinde, Zuid-Holland, Noord-Hollanda en Utrecht eyaletlerinden seçime katılacak. Aralarından senato üyelerinin belirleneceği Eyalet meclislerinin ne kadar önemli olduğunu ve seçmenin mutlaka oyunu kullanması gerektiğini belirten DENK partisi “Bu anlamda seçmenler oylarını verdiğinde ve biz Eyalet meclisine ve dolayısıyla Senato’ya girdiğimizde, daha fazla söz sahibi olacağız.” diyor.

DENK partisi, seçime girdiği üç eyalette yeterli derecede oy toplamayı ve bunun akabinde de liste başı adayı Metin Çelik’i de Senato’ya göndermeyi hedefliyor.

Eyalet meclisi seçimlerinde DENK partisi Zuid Holland adayı Metin Çelik konu ile ilgili SonHaber’e yaptığı açıklamada “Artan enflasyon ve birçok krize karşı DENK partisinin Senato’ya girmesini sağlamalıyız. Senato aracılığıyla, Hollanda toplumunun daha dürüst ve adil bir yaşam içerisinde olabilmesi için Rutte’ya gereken baskıyı yapabiliriz.” dedi. 

Eyalet Meclisi seçimlerinde “1” oyun bile büyük önemi olduğunu belirten Çelik, “DENK bu anlamda sizin oyunuza talip. 15 Mart’ta oyunuzu DENK’e kullanın.” dedi.
©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.