Tek aday olarak seçime giren ve seçilmesine kesimin gözüyle bakılan Azarkan böylece partinin 2021 parlamento seçimlerindeki lideri olarak resmen seçilmiş oldu.

Farid Azarkan, DENK hareketini başlatan Tunahan Kuzu'dan liderlik görevini devralırken, Kuzu'nun gelecek seçimlerde yeniden aday olmama kararını değiştirmesini umut ettiğini ve partinin vekili olarak 2021'de yola birlikte devam etmek istediğini açıkladı.

Fas kökenli DENK Partisi Milletvekili Farid Azarkan, çoğunluk oylarını aldıktan sonra yaptığı açıklamada, tüm üyelere teşekkür edip "2021 genel seçimlerimizde hedefimiz 6 sandalye" ifadelerini kullanarak 2021 seçimi için hazır olduklarını söyledi.

Konuşmasında, "eşit ve adil bir Hollanda" için çaba sarf edeceklerini anlatan Azarkan, "adaletsizliğe karşı yükselen bir ses" olmak istediklerini belirtti. Partilerinin sağlık, ekonomi ve korona krizinin toplumsal etkileri konusunda planları olduğunu ve seçim programlarında bunları açıklayacaklarını ifade etti. 

Farid Azarkan kimdir? 

Fas’ın Tefersit (Ighmiren) kasabasında 1971 yılında dünyaya geldi. Babası Hollanda'da işçi olarak bulunan Azarkan, 8 yaşında ailesiyle birlikte Hollanda'ya yerleşti. 

Babasının işsiz kaldığı dönemlerde zor bir gençlik geçirdi ve geçimini sağlamak için, kendi ifadesiyle savaşmak zorunda kaldı. 

Yöneticilik eğitimini tamamlayan Azarkan, 2008 yılından itibaren devlet kurumlarında çalışmaya başladı. 

Kültür, eğitim ve bilim alanlarında farklı pozisyonlarda müdürlük veya başkanlıklar yaptı.

2016 yılında DENK'e katılmak için SMN başkanlığından istifa etti. 2017 seçimlerinde 61.876 tercihli oyla vekil seçildi. 

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Haberlerimizi izin almadan kullanmayınız!
©SONHABER.EU