Denk Partisi milletvekilleri, Çarşamba günü Temsilciler Meclisinde İsrail için bir anma töreni düzenlendi. Törene İsrail'in Hollanda Büyükelçisi ve Başbakan Mark Rutte katıldı. Törende Filistin için hiçbir girişim olmadığını belirten Denk milletvekilleri, töreni boykot ederek katılmadı. 

Temsilciler Meclisi'nin genel salonunda gerçekleştirilen anma törenine, birkaç bağımsız milletvekili ve Denk partisinin üç milletvekili hariç mecliste bulunan tüm grupların katıldığı gözlemlendi. 

Denk parti sözcüsü basına yaptığı açıklamada, çatışmada sadece İsrail tarafında kurbanların olmadığını, aynı zamanda Gazze’de de insanların öldüğünü belirtti. 

Sözcü, Gazze'deki Filistinli kurbanlar da anılırsa törene katılmak istediklerini daha önce Meclis Başkanı’na ilettiklerini kaydetti.

Meclis Başkanı Bergkamp ise bazı milletvekillerinin törene gelmeme kararından haberdar olmadığını belirtti ve "Ama tabii ki, böyle bir anda salonun dolu olması en güzeli olurdu" ifadesini kullandı. 

Bilindiği üzere Denk Partisi Fraksiyon Başkanı Stephan van Baarle, daha önce yaptığı bir açıklamada İsrail bayrağının göndere çekilmesini eleştirmiş, İsrail'in "apartheid devleti" olarak nitelendirilmesi gerektiğini ve bu nedenle bayrağının çekilmesini 'uygunsuz' bulduğunu belirtmişti.

Van Baarle daha önce mecliste gerçekleşen bir tartışmada Başbakan Rutte’dan Gazze'nin su, elektrik ve yiyecekten mahrum bırakılmasını 'savaş suçu' olarak nitelendirmesini istemişti. Ancak Rutte, bu talebi reddetmişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş