DENK partisi 15 Mart’ta yapılacak Eyalet Meclisi seçimlerine Noord Holland, Zuid Holland ve Utrecht eyaletlerinde katılacak. Bilindiği üzere eyalet meclislerine giren üyeler arasında  mayıs ayında yapılacak seçimle Senato üyeleri seçilecek. Bu anlamda senato yolunda ilk adım olarak değerlendirilen eyalet seçimlerinin her parti için önemi oldukça büyük. Eyalet Meclisi seçimlerinden başarı ile çıkmayı hedefleyen Denk Partisi mayıs ayında yapılacak senato seçimlerinde de senatör çıkartmayı istiyor.

Hollanda yasalarına göre bir kanunun yürürlüğe girebilmesi için parlamentonun alt kanadı olan Temsilciler Meclisinde onaylanmasının ardından, Senato’da da yeterli oyu alması gerekiyor. 75 sandalyeli senatoda koalisyonun çoğunluğa sahip olmaması ve birçok kritik oylamanın yalnızca birkaç sandalye fark ile kabul edilmesi sebebiyle, yapılacak oylamada muhalefet partileri koalisyona dahil olmasalar bile hükûmet politikalarına yön vermeyi sağlayan bir etkiye sahip.

Hollanda-Türk medyası ile basın buluşmasında bir araya gelen DENK partisi Güney Hollanda birinci sıra adayı Metin Çelik özellikle önümüzdeki seçimlerin Hollanda’daki azınlıkların ülke yönetiminde söz sahibi olabilmesi için kritik bir öneme sahip olduğunu dile getirdi.

Çelik açıklamasında, Senato’da parti olarak elde edilebilecek tek bir sandalyenin bile büyük önemi olduğunu, bu sayede hükûmet ile pazarlık yapma fırsatlarının olacağını ve Hollanda toplumu adına değerli kazanımlar elde edebileceklerini kaydetti.

DENK Partisi seçim kampanyasına 4 şubatta onlarca şehirde yapılacak programlarla başlayacak. 

Denk Partisinden Eyalet Meclisi seçimlerinde yer alacak adayların listesi şu şekilde: 

Schermafbeelding 2023-01-19 om 20.14.40

Noord Holland 

1 Ibrahim Ghazi 

2 Ayşe Konuksever 

3 Erdoğan Şahin 

4 Dennis Belfor 

5 Şebnem Pancar 

6 Khaan Kük 

7 Sheher Khan 

8 Süleyman Koyuncu

Schermafbeelding 2023-01-19 om 20.15.17
Utrecht 

1 İsmail El Abassi 

2 Linda Graskamp 

3 İskender Şimşek 

4 Mila van Burik 

5 Youssra Errachidi 

6 Arlin Nshimimana 

7 Gökhan Çoban 

8 Peter van de Water 

9 Imraan Skori 

10 Hans Bruintjes 

11 Melehat Heybeli 

12 Miraç Usta 

13 Benjamin Sahli 

14 Mahmut Songur 

15 Tahsin Bülbül

Schermafbeelding 2023-01-19 om 20.15.47

Zuid Holland 

1 Metin Çelik 

2 Tahsin Çetinkaya 

3 Ekrem Selimspahic 

4 Funda İleri 

5 Mahmut Safranti 

6 Abdul Maroof 

7 Juzoef Tangali 

8 Nizaam Muradin 

9 Enes Ayhan 

10 Salih Akça

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.