Önümüzdeki hafta Çarşamba günü (15 Mart) 800 bini ilk defa oy kullanacak gençlerden oluşan toplam 13 milyonun üstünde seçmen sandık başına gidecek. Senato’da yer alan 75 üyenin de belirlenmesinde ilk adım olacak Eyalet Meclisi seçimlerinde, toplam 12 eyaletin yönetimini üstlenecek 570 aday seçilecek. 

Yürüttükleri her kampanyada, verdikleri her röportajda özellikle seçmenlerin sandık başına giderek oy hakkını kullanması tavsiyesinde bulunan DENK partisi, boşa gidecek her oyun geleceğimizi etkileyeceğine de vurgu yapıyor.

“DENK herkesi düşünüyor” sloganıyla yola çıkan parti, sunduğu vaatleri ve şimdiye kadar gerçekleştirdiği icraatlarıyla da “çeşitlilikten” yana olduğunu gösteriyor.

“Partimiz nasıl çeşitlilik gösteriyorsa, başarılarımız da çeşitlilik gösteriyor.” diyen DENK partisi, toplumdaki her grubun çıkarlarını gözettiğini, toplu taşıma yolcularından, Müslümanlar veya Afro-Hollandalılara kadar geniş bir yelpazede olan vatandaşları gözettiklerini belirtiyor.

Gerek yerel yönetimler, gerekse Temsilciler Meclisi’nde vatandaşların yararına olacak şekilde aldırdıkları kararlar sayesinde “herkes için bir parti” olduğunu kanıtlayan DENK partisinin şuana kadar gerçekleştirdiği bazı icraatlar şu şekilde:
1. Yakında Amsterdam ve Utrecht'te Müslüman Mezarlığı açılacak,
2. DENK Zuid-Holland’ın katkılarıyla MerwedeLinge hattında yeni trenler alınacak,
3. Amsterdam ve Rotterdam belediyeleri ile Noord Holland ve Utrecht Eyaletleri kölelik geçmişindeki rolleri için özür diledi,
4. Utrecht Eyaletinde 66 yaş ve üstü kişiler Ocak 2023'ten itibaren otobüs ve tramvaylara ücretsiz binecek,
5. Noord Holland’daki gençler, çevre politikalarında söz sahibi olacağı enerji geçiş planlarına (kinderRES) dahil edilecek.

Parti haklı olarak şuana kadar gerçekleştirdikleri girişimlerinin devam etmesi adına seçmene seslenirken “DENK'in kapsayıcı bir Hollanda için çalışmaya devam etmesini istiyor musunuz? O halde 15 Mart'ta DENK’e oy verin!” diyor.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.