İsrail’in El-Ehli Baptist Hastanesi başta olmak üzere Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırıların yankıları devam ediyor. Çarşamba akşamüzeri Den Haag’daki Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) önünde toplanan yüzlerce kişi İsrail’in savaş suçu işlediğine ilişkin soruşturma çağrısı yaptı. 

Başbakan Mark Rutte'ye de çağrı yapan grup, hükümetin İsrail’e destek vermesi nedeniyle tepki gösterdi. Eylemciler Rutte'nin, İsrail'in başlattığı savaşı desteklemek yerine çözüm bulması gerektiğini, çözüm için uğraşmadığı sürece mültecilerin Hollanda'ya akın etmeye devam edeceği ve bu tür gösterilerin çoğalacağı mesajını verdi.

Filistin, Türkiye ve diğer ülkelerin bayraklarını taşıyan göstericiler, "Filistin için Adalet, UCM nerede?" ve "UCM, senin için öldürmek ne zaman yeterli olacak?", "Gazze'deki çocuklar için adalet", "Bu bir savaş değil soykırım" yazılı dövizler taşıdı.

İsrail’in Gazze’deki camiye saldırısı sonrasında Salı günü, Johan de Wittlaan adresindeki İsrail büyükelçiliği önünde kendiliğinden bir araya gelen yüzlerce kişi İsrail karşıtı bir gösteri düzenlenmişti.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş