15 Mart'ta Eyalet Meclisi seçimleri yapılacak. DENK bu seçimlere ikinci kez katılıyor. En son dört eyalette yeterli oy sayısına ulaşarak vekillerini Eyalet Meclislerine gönderdi ancak henüz Senato’ya giremedi. 

Eyalet Meclisi seçimleri dört yıl aradan sonra yarın yapılacak. Aradan geçen bu dört yıl boyunca DENK bir dizi başarıya imza attı. Yarın yapılacak seçimde de vatandaşların desteği ile yine Eyalet Meclislerinde yer alacağını belirten parti, Senato’ya da vekil gönderebilmeyi ve halkın sesini duyurabilmeyi hedefliyor.

“Artık deneyimli bir partiyiz”
DENK partisi, Hollanda'nın en büyük ikinci şehri olan Rotterdam’da idari kadroda yer alıyor ve girişimleri ile diğer şehirlerde de adil ve adaletli bir Hollanda için başarılı adımlar atılmasını sağladı. Müslüman düşmanlığına karşı bir yaklaşımın oluşmasından, Müslüman mezarlıklarına kadar farklı başarılar elde etti.

DENK sayesinde Hollanda daha kapsayıcı bir ülke yolunda ilerliyor ancak parti henüz hükümetin tüm kademelerinde temsil edilmiyor. 

Yarın yapılacak seçim için SonHaber’e açıklama yapan DENK partisi Zuid Holland Eyalet Meclisi adayı Metin Çelik, şuana kadar elde ettikleri başarılar ve girişimleri ile DENK’in siyasi arenada olması gereken bir parti olduğunu gösterdiğini dile getirdi.

Çelik, “Tüm formlarda adil ve adaletli bir Hollanda’ya katkı sağladığımızı kanıtladık ancak Senato’da henüz bunu kanıtlama şansımız olmadı. Anketler seçimin bu anlamda gergin geçeceğini gösteriyor. Geçmişte, kelimenin tam anlamıyla bir oyun bile sandalye kazanıp kazanmama konusunda belirleyici olabileceğini gördük. Bu nedenle tüm seçmenlere son kez çağrı yapıyorum; lütfen oy verin. Arkadaşlarınızı ve ailenizi de arayın. Kapsayıcı bir Hollanda için mücadelemizi sürdürmenin tam zamanı. DENK partisini Senato’ya göndermenin tam zamanı”dedi.

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.