Bulgaristan Kapitan Andreevo Polis Departmanına bağlı gümrük memurları ve sınır polisinin birlikte gerçekleştirdikleri kontrollerde, Türk plakalı bir yolcu otobüsünde ortaya çıkartılan 651 bin euroya el konuldu.

Bulgaristan Gümrük Müşavirliği internet sitesinde yayınlanan açıklamaya göre, Romanya’dan Türkiye’ye gitmekte olan Türk plakalı bir yolcu otobüsü, bu hafta pazartesi günü (23.05.2022) Kapitan Andreevo sınır kapısından geçerken rutin kontrole alındı. 

Kontrol noktasında, içerisinde 25 yolcu, iki şoför ve bir muavin bulunan otobüste yapılan aramada, şoförün hareketlerini şüpheli bulan görevliler, otobüsü daha sıkı aramak istedi.

Müşavirliğin açıklamasına göre, gümrük memurları kontrolü esnasında, otobüs personelinin içerideki çantaları gizlice dışarı çıkartmaya çalıştığını fark etti. Bunun üzerine otobüs daha sıkı aranmaya başlandı. 

Yapılan aramada otobüsün koltuklarının altına gizlenen bir çanta ve iki ceketi gören memurlar, çantayı açtıklarında gümrüğe bildirilmemiş olan 364 bin İngiliz Sterlini, 210 bin euro ve 540 İskoç Sterlini ele geçirdi.

Ele geçirilen toplam tutarının 651 bin euro olduğu belirtilen haberde, Bulgaristan Bölge Savcılığı, Haskovo-Bölge Departmanı ve Svilengrad gözetiminde müfettişler tarafından kayıt dışı olarak yurda sokulmaya çalışılan para için yasal işlem başlatıldığı aktarıldı.

Avrupa’dan Türkiye’ye yapılan seyahatlerde yolcuların taşıyabileceği para miktarı 10 bin euro. Yolcuların yanlarında 10 bin euronun üzerinde para bulunması halinde ilgili ülkenin gümrüğüne beyan etme zorunluluğu bulunmakta.

Foto: Bulgaristan Gümrük Müşavirliği

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Sonhaber'i artık Telegram'da da takip edebilirsiniz:  t.me/sonhabereu

WhatsApp’ta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın