Bulgaristan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı yetkilileri temmuz ayı başından bu yana Türkiye’ye giden dört araçta deklare edilmemiş toplam 742.434 euro nakit para ele geçirildiğini, sürücüler hakkında yasal işlem başlatıldığını duyurdu.

Aktarılan bilgiye göre ele geçirilen en büyük miktar 15 Temmuz günü gerçekleşti. Lüksemburg'dan yola çıkan ve Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye gidecek olan Türk plakalı bir kamyonda, soğutma ünitesinin fabrika boşluklarına saklanmış halde çok sayıda euro banknot bulundu. Ele geçirilen miktarın 440,000 euro olduğu belirlendi. Türk şoför hakkında soruşturma açıldı.

18 Temmuz'da İngiltere’den yola çıkan ve Türkiye üzerinden İran’a gidecek olan bir tırda 39.060 İsviçre frangı ve 57.000 euro deklare edilmemiş nakit para tespit edildi.

11 Temmuz günü detaylı gümrük kontrolüne alınan Hollanda'dan Gürcistan'a mal taşıyan bir kamyonda 145.000 euro, bir gün sonra yine Hollanda'dan Bulgaristan ve Türkiye üzerinden Irak'a giden başka bir kamyonda ise 60.000 euro deklare edilmemiş para bulundu.

Ele geçirilen paralarla ilgili olarak, gümrük denetçileri tarafından sürücüler hakkında soruşturma başlatıldı.

bulgaristan sınırında 4 araçta 742.434 euro ele geçirildi!

©Sonhaber.eu

Haberlerimizi İnstagram hesabımızdan da takip edebilirsiniz.

WhatsAppta ücretsiz bültenimize abone olun, Hollanda ve diğer Avrupa ülkeleri gündeminden seçtiğimiz haberler her gün telefonunuza gelsin! Abone olmak için tıklayın

Sitemizde yayımlanan haberlerin her türlü hakkı SONHABER.eu’ya aittir. Haberin linki kaynak olarak gösterilmeden alınan haberler için hukuki işlem başlatılacaktır.

Editör: Aslı Onuş